Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Προσέξτε τους εαυτούς σας

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά τραυματισμών αθλητριών των ομάδων υποδομής μας στα σχολεία τους ,επισημαίνουμε στα παιδιά ότι πρέπει να προσέχουν τους εαυτούς τους και να αποφεύγουν απερισκεψίες .
Η ώρα της γυμναστικής στο σχολείο δεν ξέρουμε αν είναι ''η ώρα του παιδιού'' για ορισμένους γυμναστές αλλά είναι ,στην πραγματικότητα ,ένα διάστημα της ημέρας στο οποίο πρέπει τα παιδιά να μπαίνουν με σοβαρότητα ,με σωστά παπούτσια και με καλό ζέσταμα .
Εαν δεν κάνουν ζέσταμα ,να μην πιάνουν μπάλλα στα χέρια τους .Και να προσέχουν τις κινήσεις τους όταν δεν είναι κοντά τους ο γυμναστής ή η γυμνάστρια του σχολείου. Εχουν την υποχρέωση να προσέχουν τους εαυτούς τους , να προστατεύουν την υγεία τους και να σέβονται τις αγωνίες των γονιών τους αλλά και την ομάδα τους απο την οποία λείπουν όταν είναι εκτός δράσης.
Επίσης ,τα σκαλιά του σχολείου υπάρχουν για να τα κατεβαίνουμε ένα--ένα κι όχι για να χοροπηδάμε πάνω σε αυτά και να τρέχουμε λες και μας κυνηγάει ο Μπολτ...
Τέλος ,σε όποια σχολεία υπάρχει κατάληψη καλό θα είναι τα παιδιά να φροντίζουν ώστε να ενισχύουν τις ώρες δημιουργικής ενασχόλησης και μελέτης .
Οι καφετέριες στον Πειραιά έχουν αρκετούς πελάτες και μπορούν να ζήσουν και χωρίς εμάς.
Ολα αυτά τα σημειώνουμε γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε γιατί πάμε στον αθλητισμό και στο βόλει του Πορφύρα .
Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός ,κουλτούρα και τρόπος ζωής που θα μας ακολουθεί για πάντα αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά για να πάρουμε τα μηνύματα του .