Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Τα συμπερασματα της πρωτης ψηφοφοριας μας!

Με αρκετη συμμετοχη και με ξεκαθαρο αποτελεσμα εληξε η πρωτη ψηφοφορια μας που εμεινε ανοιχτη για ενα ολοκληρο δεκαημερο. Δυο στους τρεις συμμετεχοντες (66%) ψηφισαν οχι στη συμμετοχη ξενων παικτριων στα πρωταθληματα μικροτερων απο την Α1 κατηγοριων. Οι υπολοιπες ψηφοι μοιραστηκαν, 11% μια ξενη, 18% δυο ξενες και 3% οσεσδηποτε ξενες. Ουσιαστικα λοιπον ενας στους τρεις συμμετεχοντες (32%) βλεπει θετικα τη συμμετοχη καποιου αριθμου ξενων παικτριων. Σε καθε περιπτωση ομως η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων που ασχολουνται με το γυναικειο βολλευ (95%) επιθυμει αυτη η συμμετοχη να υποκειται σε αριθμητικους περιορισμους και μαλιστα σχετικα αυστηρους.
Και μια εκτιμηση του blog: επειδη αρκετοι απο τους συμμετεχοντες επικοινωνησαν προσωπικα ή τηλεφωνικα μαζι μας, φαινεται οτι το οχι δεν αφορα κοριτσια απο την Αφρικη, τα Βαλκανια ή την Ανατολικη Ευρωπη που γεννηθηκαν ή μεγαλωσαν στην Ελλαδα αλλα αθλητριες με 'προυπηρεσια' στο εξωτερικο που ερχονται στη χωρα μας για να παιξουν 'επαγγελματικα' βολλευ. Με λιγα λογια, ναι και στην αθλητικη ενσωματωση των ξενων, οχι ομως στο μαρασμο των τμηματων υποδομης των συλλογων.
Ευχαριστουμε για τη συμμετοχη και ετοιμαζομαστε για τις επομενες ψηφοφοριες για τις οποιες μπορειτε με ενα σχολιο στην παρουσα αναρτηση να δωσετε ιδεες και προτασεις.