Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Τα συμπερασματα απο τη δευτερη ψηφοφορια μας!

Με αυξημενη συμμετοχη, σε σχεση με την πρωτη δημοσκοπηση μας, τελειωσε η δευτερη. Γεγονος που μας στελνει ευχαριστα μηνυματα σχετικα με την επισκεψιμοτητα του blog μας, αλλα μας δημιουργει και αυξημενη ευθυνη οσο αφορα την επιλογη των θεματων και την κριτικη των αποτελεσματων αυτων των δημοσκοπησεων.
Αυτη τη φορα μαλιστα εγινε και μεγαλη μαχη μεταξυ των υποστηρικτων των δυο βασικων αποψεων. Νικητρια με βραχεια κεφαλη (51%) η αποψη οτι ο αρχηγος μιας ομαδας πρεπει να εκλεγεται απο τους συμπαικτες του. Σε αποσταση αναπνοης ομως (44%) και οι υποστηρικτες της αποψης οτι ο αρχηγος πρεπει να οριζεται απο τη διοικηση της ομαδας. Πολυ μικρη αποδοχη (5%) εξασφαλισε η πιο συναινετικη λυση της εκλογης τριων υποψηφιων αρχηγων και του ορισμου ενος απο αυτους σαν αρχηγου.
Τα αποτελεσματα αποτελεσαν μια mini εκπληξη για τους συντακτες του blog μας. Συνηθως αυτου του τυπου οι δημοσκοπησεις ευνοουν τις πλεον 'δημοκρατικες' αποψεις αντανακλωντας ισως και τη γενικοτερη ελλειψη αμεσης δημοκρατιας που επικρατει στον τοπο μας. Στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως παρα την προτιμηση προς την αμεση εκλογη, ηταν ισχυροτατη και η ταση προς τον ορισμο του αρχηγου.
Συμπερασματα: α) λειπουν απο τον αθλητισμο οι ισχυρες προσωπικοτητες που θα μπορουσαν περα απο καθε αμφισβητηση να παρουν τις ομαδες τους απο το χερι και να τις οδηγησουν εκ του ασφαλους στις διακρισεις.β) αναγνωριζεται στις διοικησεις των σωματειων η προσπαθεια που κανουν για τη συντηρηση και αναπτυξη των τμηματων τους και κατα συνεπεια το δικαιωμα τους να οριζουν τα προσωπα που θα καθοδηγουν τις ομαδες τους εντος αγωνιστικου χωρου.
Προετοιμαζομενοι για την επομενη δημοσκοπηση, ευχαριστουμε για μια ακομη φορα για τη συμμετοχη σας και περιμενουμε ιδεες και προτασεις για επομενες δημοσκοπησεις.