Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πορφύρας στον τελικό

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα βόλει του Α.Ο.Φ. Πορφύρας θα αγωνισθεί στον τελικό της διοργάνωσης καθώς ,όπως ενημερωθήκαμε απο την ΕΣΠΕΔΑ ,παραιτήθηκε απο τον ημιτελικό η Ιρις Νέας Σμύρνης και δεν πρόκειται να παίξει σε αυτή την αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο ''Παναγιώτης Σαλπέας''.
Δεν πανηγυρίζουμε για την πρόκριση μας στον τελικό αφού θεωρούμε ότι αυτή η αποχώρηση ,όπως κι εκείνη που είχε προηγηθεί απο το Μοσχάτο στον αγώνα του με τον Φοίνικα στο ίδιο γήπεδο ,υποβαθμίζουν τον θεσμό .
Το Κύπελλο το διοργανώνει η ΕΣΠΕΔΑ εδώ και 3 χρόνια δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες να διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο ή απλώς να κερδίσουν εμπειρίες και να χαρούν τη συμμετοχή .
Η προκήρυξη της επόμενης σαιζόν για το Κύπελλο ,το οποίο θέλουμε να μείνει ως θεσμός,πρέπει να προβλέπει ποινές για τις ομάδες που θα αποχωρούν μετά απο την έναρξη της διοργάνωσης .
Στο βόλει ,η απίστευτη χαλαρότητα αφήνει εκτεθειμένους εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα και υποβαθμίζει όλες τις μεθοδικές προσπάθειες .
Το φαινόμενο δεν είναι μόνο τοπικό αλλά αφορά και την κεντρική διοίκηση ,την Ομοσπονδία δηλαδή.
Γιατί σε ποιό άλλο άθλημα χρειάζεται να γίνεται κουβέντα για το αν θα μηδενισθεί ή όχι η ομάδα που δεν προσκόμισε δελτία στον αγώνα ή που αλλού απλώς συνεχίζει στην παρακάτω κατηγορία με -3 βαθμούς μία ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή στην προηγούμενη σαιζόν;
Το βόλει κι ειδικά το γυναικείο έχουν κόσμο αλλά αν συνεχίσουν όσοι ασχολούνται ,σε διοικητικό επίπεδο ,με αυτό το σπορ να επιμένουν να αναδεικνύουν την ερασιτεχνική πλευρά της συμμετοχής τους στο χώρο ,τότε η υποβάθμιση θα συνεχισθεί .
Κι είναι κρίμα γιατί το άθλημα είναι όμορφο κι έχει ενδιαφέρον .Μεράκι χρειάζεται και όρεξη για συστηματική δουλειά .Δεν είναι κακό να αντιγράφει κανείς το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο στα θετικά σημεία τους .
Στο βόλει μόλις...τόλμησε η Ομοσπονδία να βάλει όρο για συμμετοχή δύο μικρών στην δωδεκάδα έγινε επανάσταση και καταργήθηκε αυτή η διάταξη .Στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο που επιβάλλουν τους κάτω των 20 ή και 18 ετών στις μικρές κατηγορίες είναι ...κορόιδα κι όλοι οι ξύπνιοι μαζεύθηκαν στο βόλει .
Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ,θα κάνουμε προτάσεις και στην ΕΣΠΕΔΑ και στην ΕΟΠΕ και πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση .
Στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα που θα νικήσει στον ημιτελικό Ιλιο--Φοίνικας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στο Ιλιο .