Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ωραία τα φρου-φρου και τα αρώματα ,κανένα γήπεδο θα γίνει;

Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα του αθλητισμού μας τώρα που ανακοινώθηκε ότι η Πολιτεία θα κάνει....ντα τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες κόβοντας τους την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ .Απο αυτά τα 40.000.000 ευρώ που δίνει κάθε χρόνο ο ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να διαθέτει μόλις το 20% για να ενισχύσει με τρόπο ουσιαστικό τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα μας αρέσουν τα φρου φρου και τα αρώματα και τίποτα άλλο πέρα απο αυτά .
Μας είπαν για τις απειλές---που δε θα υλοποιηθούν...---αλλά κανείς δε μιλάει επί της ουσίας.
Εδώ και 3 χρόνια οφείλονται επιχορηγήσεις σε ερασιτεχνικά σωματεία .Οχι   σε όλα  γιατί όποια είχαν την άκρη τους ,τα πήραν αυτά που δικαιούντο .
Απο τα χρήματα του ΟΠΑΠ ,αφού το κράτος δεν έχει χρήματα όπως μας λένε ,ας δώσουν τα οφειλόμενα στις ερασιτεχνικές ομάδες και με τα υπόλοιπα να φτιάξουν και κανένα γήπεδο ή να ανακαινίσουν τα  ήδη υπάρχοντα.
Μήπως άλλωστε γίνεται σχολικός αθλητισμός στην Ελλάδα και δεν το έχουμε μάθει;
Τα παιδιά μας γυμνάζονται χάρις στα ερασιτεχνικά σωματεία που κάνουν κοινωνικό έργο αλλά η Πολιτεία που παρεμβαίνει για να τα βοηθήσει ;
Τρία σχολεία έγιναν στην Πειραική ,στη Φρεαττύδα και στην Καλλίπολη στα τελευταία 2 χρόνια και κανένα απο αυτά δεν έχει κλειστό γυμναστήριο αντί να είναι υποχρεωτική η κατασκευή του .Δεν υπάρχει χώρος ; Να γίνει υπόγειο ή σε ημιόροφο .Βρίσκεται λύση .Αλλά τον αθλητισμό δεν τον θέλουν ,ούτε τις ομάδες .
Τα παιδιά μας πρέπει να είναι πελατάκια του συστήματος που τα θέλει ρομπότ .
Κι οι παράγοντες των  ερασιτεχνικών συλλόγων είναι κάτι γραφικοί τύποι.Ετσι μας θεωρούν.
Πάλι καλά που υπάρχουμε κι εμείς και κάνουμε όσα ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κάνει η εκάστοτε Πολιτεία της φραπεδούμπας και της τεμπελιάς αν όχι και της διαπλοκής .
Αλλά μέχρι πότε θα αντέξουμε να φυλάμε κατουρημένες ποδιές για να συντηρούμε ομάδες όταν για παράδειγμα το τμήμα βόλει του Πορφύρα πήρε φέτος απο τον κρατικό κορβανά ...5 μπάλλες ;
Βοηθείστε τα σωματεία που κάνουν αθλητισμό .Πάψτε να τα πολεμάτε άλλο.
Είναι σα να ξεσκίζετε τις σάρκες σας .Εκτός κι αν δεν το καταλαβαίνετε ούτε κι αυτό.