Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Να τι να κάνουμε για την ανάπτυξη ....

Επειδή βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία (...)για το μέλλον του γυναικείου βόλει ,να σας προτείνει ο Πορφύρας μία λύση που θα δείτε ότι θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα ενθαρρύνει την προώθηση των νέων κοριτσιών ;
Αντί να ζητούν ή να ζητιανεύουν οι ομάδες χρήματα απο την Πολιτεία και τον ΟΠΑΠ για να κάνουν μία μεταγραφή ακόμα ή να πληρώσουν οδοιπορικά σε μία επιπλέον αθλήτρια ,ας  προχωρήσουν σε μία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση προς τον ΟΠΑΠ ή την ΓΓΑ για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται ώστε να περάσουν απο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ εξετάσεις απο εργοφυσιολόγους κι εργομετρικά κέντρα οι αθλήτριες ηλικίας απο 12 έως και 16 ετών οι οποίες θα υποδειχθούν απο τους συλλόγους τους και δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 6 ανά σωματείο.
Ουσιαστικά ,θα είναι οι επίλεκτες κορασίδες και παγκορασίδες ,αυτές που κυριολεκτικά τις ξεζουμίζουν οι προπονητές τους  ώστε να πάρουν καλύτερα αποτελέσματα βάζοντας τις να παίξουν ακόμα και σε 4 αγώνες μέσα στην ίδια εβδομάδα .
 Αυτά τα παιδιά ,που επιβαρύνονται με αγώνες και προπονήσεις ,θα χρειασθεί να προσεχθούν ώστε να προλάβουμε τους σοβαρούς τραυματισμούς που τα έχουν θερίσει .
Με τα αποτελέσματα απο τα εργομετρικά κέντρα θα ξέρουν οι προπονητές τι πρέπει και τι μπορούν να κάνουν με τα παιδιά ,πόσο να τα επιβαρύνουν ,τι αντέχουν ,που υστερούν ,αν ανταποκρίνονται σωστά στην πίεση και στην ένταση ,αν είναι ψυχοκινητικά σε θέση να αγωνισθούν ή πρέπει μόνο να αφεθούν να παίζουν χωρίς απαιτήσεις .
Απο τα ενεργά σωματεία που έχουν ομάδες βόλει σε όλη την Ελλάδα ,υποδομές  δεν αναπτύσσουν πιο πολλά απο 260.Ακόμα κι αν απο όλα αυτά συγκεντρωθούν 1.560 κοριτσάκια ,η Πολιτεία κι ο ΟΠΑΠ έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές και με ποσό όχι μεγαλύτερο απο τα 100.000 ευρώ να δημιουργηθεί μία χρησιμότατη Τράπεζα Πληροφοριών που θα είναι ο καλύτερος καθρέπτης για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου βόλει.
Αρκεί φυσικά τα σωματεία να στείλουν τα καλύτερα κορίτσια τους κι όχι τα μεγαλύτερα ρουσφέτια τους .Το κόστος είναι πολύ μικρό κι αν υπάρξει αρωγή απο επιστημονικό προσωπικό που σήμερα έτσι κι αλλιώς κάθεται και ατενίζει τον ορίζοντα ,θα γίνει μεθοδική δουλειά.
Και τα παιδιά μας θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματισθούν σοβαρά κι οι ομάδες τους θα πάρουν το καλύτερο απο αυτά κι η Εθνική θα αποκτήσει αθλήτριες με πραγματική υποδομή.
Αρκεί φυσικά οι προπονητές κι οι παράγοντες να μην κάψουν τα παιδιά θεωρώντας ότι είναι άλογα του ιπποδρόμου κι όχι κοριτσάκια που έχουν άγνοια κινδύνου κι εμείς οφείλουμε να τα προστατέψουμε .
Σας φαίνονται πολλά τα χρήματα ; Τίποτα δεν είναι αν σκεφθεί κανείς ότι ισοδυναμούν με το κόστος 15 ολοσέλιδων καταχωρήσεων του ΟΠΑΠ σε κυριακάτικες εφημερίδες ή με την επιβάρυνση των  κρατικών ταμείων υγείας απο καμμιά 15αριά επεμβάσεις σε τραυματισμένα παιδιά .