Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Υπάρχει παρόν αλλά και μέλλον στον Πορφύρα ,3-0 με Ιριδα

Σε ετοιμότητα ήταν απόψε όλες οι αθλήτριες που χρησιμοποιήθηκαν απο τον προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλει του Πορφύρα Μανώλη Αποστολογιωργάκη στην αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΠΕΔΑ ,στο ''Παναγιώτης Σαλπέας'' ,με αντίπαλο την Ιριδα Νέας Σμύρνης .
Η νίκη ήλθε εύκολα και γρήγορα με 3-0 σετ ( 25-8, 25-6 και 25-18). Δε θα σταθούμε στο γεγονός ότι πήραμε τα δύο πρώτα σετ με μικρό παθητικό πόντων και μάλιστα με το 25-6 να είναι ,αν θυμόμαστε καλά, ρεκόρ διαφοράς για την ομάδα μας στα τελευταία χρόνια .
Μας ενδιαφέρει ότι σε μία δύσκολη και πνιγηρή ,απο τα γεγονότα που προηγήθηκαν στην Αθήνα και τον χαμό τριών εργαζομένων ανθρώπων στον τόπο και την ώρα της εργασίας τους, οι 100 θεατές που ήταν στο γήπεδο μας είδαν ένα όμορφο και θεαματικό ματς με ελεύθερη και καλή απόδοση απο τον Πορφύρα που χειροκροτήθηκε γιατί έπαιξε όμορφο βόλει απέναντι σε μία νεανική ομάδα που είναι καλύτερη σε σχέση με την εικόνα που δημιουργεί το τελικό αποτέλεσμα και το άθροισμα των πόντων.
Ο Πορφύρας έδειξε με τον πλουραλισμό των λύσεων που διαθέτει ότι έχει παρόν  αλλά και μέλλον  κι αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα .
Η καλή εμφάνιση της 16χρονης πασαδόρου μας Φρόσως Χατζηπέτρου δικαιολογημένα προκάλεσε χαμόγελα υπερηφάνειας στον πατέρα της που τη στηρίζει και σε εμάς που καμαρώνουμε την πρόοδο ενός παιδιού  απο τα σπλάχνα της ομάδας μας.
Αρεσε επίσης κι η προσπάθεια της 19χρονης Χριστίνας Φικάι ,που επίσης προέρχεται απο την Ακαδημία μας.Η 22χρονη κεντρική μας Αννα Μαρία Θεοχάρη με 7 πόντους ήταν εξαιρετική .
Οπως κι οι 24χρονες Αγγελική Λιούκα και Βάλια Τσιμηλά. Εχουμε πείρα αλλά και νιάτα.
Ενθαρρυντική για τη συνέχεια η παρουσία της πολύπειρης Νατάσας Μαλκοπούλου η οποία κέρδισε 17 πόντους και σταθερές αξίες  οι Χατζηκωνσταντή ,Κόρνια ,Μπαλλή ,Γρηγορίου που είχαν απόψε μικρότερο χρόνο συμμετοχής .Η Αρτεμις Γκούρα ,ως λίμπερο ,συνέχισε την ανοδική πορεία της .
Αν δεν χαλαρώναμε με μία σειρά απο χαμένα σερβίς το ματς θα κυλούσε ακόμα πιο άνετα για τον Πορφύρα.
Η Ιριδα μπαίνει πια σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία αλλά νομίζουμε ότι ,παρά τη φυσική κόπωση μετά απο μία σταθερά φιλόδοξη παρουσία ,έχει τη δυναμική και τους ανθρώπους που θα την οδηγήσουν ξανά εκεί όπου αξίζει να είναι, σε περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, προφανώς ωφελημένη απο την ανανέωση που τόλμησε να επιχειρήσει και μπράβο στη διοίκηση της γι αυτό το ρίσκο που πήρε αφού έτσι έκρινε ότι έπρεπε να γίνει .
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Κατσούλης και Μιχαήλογλου που δεν πρέπει να έκαναν ούτε ένα λάθος . Ηταν κι αυτοί σε φόρμα .
ΠΟΡΦΥΡΑΣ:  Γρηγορίου, Λιούκα, Μπαλλή, Θεοχάρη, Γκούρα(L), Κόρνια, Μαλκοπούλου, Χατζηπέτρου, Τσιμηλά, Χατζηκωνσταντή, Φικαϊ.
ΙΡΙΔΑ:  Καλαφατάκη, Ευστρατιάδου, Προβελέγγιου, Φράγκου, Φραγκάκη, Καρακατσάνη , Δημοπούλου, Μακρή , Διονά , Κολοβέτσου , Ράπτη , Καλαμάρα.