Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πορφυρας - Τραχωνες 3-1

Αισιο τελος ειχε για τον Πορφυρα ο πρωτος ημιτελικος των play-off παρα τη μετρια αποδοση της ομαδας μας. Η λαϊκη ρηση 'φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο το Γιαννη' ειναι η πλεον καταλληλη για να εκφρασει το κλιμα που επικρατησε επι μια ωρα και 34 λεπτα στο Π. Σαλπεας.
Μετα την επικρατηση με 25-19 στο πρωτο σετ, χασαμε ευκολα με 14-25 το δευτερο για να κερδισουμε δυσκολα το τριτο με 25-20 και ευκολοτερα το τεταρτο με 25-21.
Με ενα πρωτοτυπο τεχνικο τρυκ προσπαθησε να 'κλεψει' το παιχνιδι ο τεχνικος των Τραχωνων κ. Αρναουτης, στελνοντας τη Λιγουδιστιανου σε επιθεσεις 'μισου' χρονου, αλλοτε απο θεση 3 και αλλοτε απο θεση 2. Το τρυκ λειτουργησε επι τρια σετ μεχρι να προσαρμοστει το μπλοκ μας αλλα και να κουραστει η εξαιρετικη παικτρια των Τραχωνων, που φυσικα δεν θα μπορουσε να παρει μονη της ενα τοσο σημαντικο παιχνιδι.
Απο την πλευρα μας τη μετρια αποδοση απο στατιστικης αποψης, ισορροπησε η ψυχραιμια στα κρισιμα σημεια του αγωνα και οι επιθετικες εξαρσεις των Θεοχαρη και Μαλκοπουλου που βοηθηθηκαν για ενα ακομα παιχνιδι απο την πολυ καλη υποδοχη των Γκουρα και Κορνια.
Ο τραυματισμος της Καρτσαφλεκη, αποδιοργανωσε για καποιο χρονικο διαστημα την υποδοχη των αντιπαλων μας, αλλα αποδειχθηκε μαλλον ελαφρυς για την χαλκεντερη libero των Τραχωνων στην οποια ευχομαστε περαστικα.
Γεματο το γηπεδο μας οχι ομως πολυ ενθουσιωδες το κοινο μας το οποιο κρατησε ως ενθυμιο μονο την τελικη νικη. Μαλιστα στην εξεδρα βρεθηκαν και πολλοι διαιτητες, προπονητες αλλα και αθλητριες αλλων ομαδων και οχι μονο της κατηγοριας μας.
Η διαιτησια των Κυριοπουλου-Παπαδογιαννη σταθηκε στο υψος της περιστασης, βοηθουμενη -επιτελους- και απο τους εποπτες Τσακιρη-Τοψιδελη. Μαλιστα η κ. Κυριοπουλου πηρε σωστα πανω της δυο αμφισβητουμενες φασεις -μια για καθε ομαδα- παρα την αντιθετη αποψη του σχετικου εποπτη. Οι συνθεσεις των ομαδων:
ΠΟΡΦΥΡΑΣ: Γρηγοριου, Χατζηπετρου, Γκουρα(L), Κορνια, Τσιμηλα, Τσαπουρη, Μαλκοπουλου, Λιουκα, Αθανασοπουλου, Χατζηκωνσταντη, Μπαλη, Θεοχαρη.
ΤΡΑΧΩΝΕΣ: Κουτροπουλου, Λιγουδιστιανου, Αθανασοπουλου, Αραπη, Σαραντοπουλου, Ξενου, Περοπουλου, Καρτσαφλεκη(L), Χασιωτη, Γκογκα, Λιαροματη, Ανδρεου.