Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Αβεβαιότητα για τα πρωταθλήματα

Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα της νέας σαιζόν στο βόλει κι ουδείς είναι σε θέση να εκτιμήσει  πότε θα αλλάξει η τωρινή κατάσταση αβεβαιότητας .
Υπάρχει πρόβλημα με τις διοικητικές εξελίξεις στην Ομοσπονδία καθώς προκαλείται απορία ως προς το τι στην πραγματικότητα θα πρέπει να περιμένουμε για τις διοργανώσεις ,τη μορφή που θα έχουν και τη συνέχεια που θα προκύψει γι αυτές .
Απο αυτό το χάος επηρεάζεται φυσικά κάθε πρωτάθλημα ,εθνικό και τοπικό αφού όσο δεν βγαίνουν προκηρύξεις ,τόσο θα είναι όλα στον αέρα .
Οι ομάδες μπορούν να προχωρούν στον προγραμματισμό τους αλλά όταν σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν αναβολές σε συμφωνίες κι ολιγωρίες επειδή πάντα κάποιος ή κάποια περιμένει κάτι καλύτερο ή διαφορετικό .

Δυστυχώς ,αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό απο την πλειοψηφία είναι ότι το βόλει είναι ένα ερασιτεχνικό άθλημα χωρίς έσοδα κι ουσιαστικά και δίχως υπόσταση στις συναλλαγές αφού αυτές αφορούν πράξεις που γίνονται μακρυά απο το φως του ήλιου .
Σε ένα περιβάλλον σαν κι αυτό ,η επένδυση στο σκοτάδι και στην αβεβαιότητα αποτελεί προσπάθεια ισοδύναμη του βαδίσματος πάνω σε κινούμενη άμμο.
Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι όροι του παιχνιδιού και μετά μπορούμε να προχωρήσουμε.Δεν αναζητούμε ευθύνες αλλά και δε συμφωνούμε με εκείνους που λένε ότι ήταν αναγκαία η μετάθεση της μεταγραφικής περιόδου.Για τον παράγοντα μιας ομάδας βόλει είναι ότι χειρότερο να μην μπορεί να ησυχάσει ούτε για μία εβδομάδα το καλοκαίρι .
Οταν συνειδητοποιήσουν κι οι αθλήτριες αλλά κι οι προπονητές --όποιοι κι όσοι δεν το έχουν καταλάβει--ότι οι αγελάδες ....αδυνάτισαν ,τότε πολλά πράγματα θα απλοποιηθούν.Εάν δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια ,απλώς θα ξεκινήσουν με φόρα όλα τα πρωταθλήματα κι απο τον Δεκέμβριο κι έπειτα θα έχουν διαλυθεί οι μισές ομάδες ή θα παίζουν με κορασίδες ,όχι βέβαια γιατί τις ...αγάπησαν ξαφνικά αλλά επειδή ξέμειναν απο αθλήτριες .

Ν.Δελαγραμμάτικας