Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φέρτε τα παιδιά σας στο γήπεδο

Αυτές τις ημέρες όλοι όσοι έχουμε την ευλογία και την ευτυχία να είμαστε γονείς , σκεπτόμαστε ότι ξεκινά μία νέα περίοδος για τα παιδιά μας .Στο σχολείο ,το Πανεμιστήμιο ,στην εργασία τους .
Εκείνο που ,σε δύσκολους και περίεργους καιρούς ,πιστεύω ότι πρέπει και μπορούμε να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι τα παιδιά μας θα αποκτήσουν περισσότερα εφόδια για τη ζωή τους αν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα μπούν στο γήπεδο .Για να παίξουν ,να τρέξουν ,να αθληθούν αλλά και να γελάσουν όπως και να κλάψουν αν ακούσουν και καμμιά κατσάδα ή δεν τους δώσει την μπάλλα η φίλη ή η συμπαίκτρια τους  .
Φέρτε τα παιδιά στο βόλει του Πορφύρα .Μη διστάζετε .Κι αν δε σας αρέσει το βόλει ή δεν ενδιαφέρει τα παιδιά σας ,πηγαίνετε τα στο μπάσκετ ή αν είναι αγοράκια στο ποδόσφαιρο του Πορφύρα .Κι αν δεν συμπαθείτε τον Πορφύρα ή δεν έχετε μάθει για το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει ,τότε γράψτε τα αλλού τα παιδιά .Ομως ,πηγαίνετε τα στο γήπεδο.
Καλές οι άλλες δραστηριότητες ,όμως ,το ομαδικό πνεύμα κι η ανάγκη για συνεργασία μας ακολουθούν σε όλη τη ζωή .Βγείτε απο το σπίτι και θυσιάστε τον ελάχιστο ελεύθερο που έχετε γι ότι αγαπάτε πιο πολύ .
Στην Ελλάδα μόλις το 3% του πληθυσμού που είναι ενεργός ,αθλείται .Ετσι καταλαβαίνετε γιατί είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαική Ενωση σε παχύσαρκα παιδιά αλλά και για ποιό λόγο τα παιδιά μας νομίζουν ,έτσι που τα καλομαθαίνουμε κι εμείς σα να είναι...υψηλά μικρά ( σαν της κουκουβάγιας τα παιδιά...) ότι πάντα έχουν δίκιο ή ότι κακώς δεν είναι μονίμως στο επίκεντρο της προσοχής .
Μη σας νοιάζει αν το παιδί σας τα καταφέρνει ή όχι .Να σας ενδιαφέρει αν του μιλούν σωστά ,αν αθλείται με ασφάλεια κι αν κοινωνικοποιείται .
Ολα τα άλλα που προσφέρει ο αθλητισμός θα τα καταλάβετε αρκετά αργότερα.
Και μη φοβάστε .Τα δικά μας παιδιά δεν τα αφήσαμε αγράμματα γιατί πήγαν στον αθλητισμό.
Οποιος θέλει τα συνδυάζει όλα .Οποιος δε θέλει ,θα βρεί ότι του φταίνε τα πάντα .
Μην τα πιέζετε τα παιδιά να μάθουν τα πάντα απο τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου .
Το δικό μας άγχος μη τους το μεταφέρουμε.Γιατί όταν θα έλθει η κρίσιμη ώρα ,το άλογο θα το έχουμε σκάσει.
Σας βεβαιώνουμε ότι η κούρσα της ζωής για τον μαθητή είναι μαραθώνιος κι όχι σπριντ.
Καλή χρονιά κι ΥΓΕΙΑ .


Νίκος Δελαγραμμάτικας