Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Δυό σκέψεις για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα

Μου έκαναν την τιμή να μετέχω στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων στην Ομοσπονδία Βόλει με Πρόεδρο τον κ.Προσαλίκας .Εμεινα στην ίδια Επιτροπή με Πρόεδρο τον κ.Mελισσουργό και δέχθηκα να είμαι μέλος της Επιτροπής Προβολής ,Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΟΠΕ με Πρόεδρο τον κ.Μαυρομμάτη .Πάντα βέβαια εθελοντικά κι αμισθί . Φυσικά ,εάν  δεν ήμουν στο χώρο του βόλει υπηρετώντας τον Πορφύρα δε θα μου ζητούσαν να μπώ σε αυτές τις Επιτροπές .Χάρις στον Πορφύρα μπήκα στα κοινά του βόλει.Το σωματείο είναι πάνω απο όλους μας .
Τι σας ενδιαφέρουν όλα αυτά ; Απλώς ,τα αναφέρω ώστε να έχετε υπόψιν σας ότι το βόλει του Πορφύρα λειτουργεί πάνω και πέρα απο συνδυασμούς και παρατάξεις .
Ετσι ,θα συνεχίσουμε να γράφουμε αυτά που πιστεύουμε για το καλό του αθλήματος .Τα λέμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά θα τα επικοινωνούμε κι απο εδώ , με τη μορφή θέσεων για κάποια ζητήματα που πιστεύουμε ότι αφορούν συνολικά τον χώρο.Πάντα επώνυμα και με καλοπροαίρετη διάθεση.
Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών ,είναι άσχημο ότι θα διεξαχθεί σε μόλις 14 αγωνιστικές αλλά εφόσον δεν υπάρχει χρήμα για τις μετακινήσεις των ομάδων ,είναι προτιμότερο να κυλήσει μία μεταβατική σαιζόν μέχρι να τακτοποιηθεί η κατάσταση στην Ομοσπονδία ,σε σχέση με τα οικονομικά της.
Ως προς τον τρόπο ανόδου απο τα τοπικά πρωταθλήματα ,πιστεύουμε ότι είναι άδικο να μην περιλαμβάνονται οι δευτεραθλήτριες των τριών μεγαλύτερων Ενώσεων της χώρας είτε σε διαδικασία μπαράζ είτε σε απευθείας άνοδο .Οταν μία ομάδα έχει δώσει 22 ή και περισσότερα ματς , αρκετά δε απο αυτά σε ανταγωνιστικό επίπεδο , προφανώς αξίζει να έχει ίσες τουλάχιστον ευκαιρίες με άλλες ομάδες που έχουν παίξει ελάχιστες φορές μέσα στη σαιζόν.Να αναπτυχθεί το βόλει στην περιφέρεια αλλά όχι με ανόδους που θυμίζουν επετηρίδα  .
Επιπλέον ,ως προς τα πλαίυ οφφ και την κατάργηση τους ,ειδικά για την Α΄ ΕΣΠΕΔΑ οι συγκλονιστικοί αγώνες των τελευταίων ετών έφεραν πολύ κόσμο στα γήπεδα μας και διαφήμισαν το σπορ.
Υπάρχει κόστος για τη διαιτησία .Πράγματι .Πέρσι έγιναν 6 ματς για τα πλαίυ οφφ .Συνήθως τόσα είναι ενώ δε ξεπερνούν τα 9 .
Η αποζημίωση για τους διαιτητές είναι σχεδόν 500 ευρώ .Γι αυτό το ποσό αξίζει να γυρίσουμε στα παλιά ; Υπάρχουν βέβαια σε κάθε Ενωση κι οι άνδρες αλλά κι οι υπόλοιπες κατηγορίες.
Οπότε ,μαζεύεται μεγαλύτερο ποσό .Δε λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνολικά στην κοινωνία .
Φοβόμαστε όμως ότι οι γενικεύσεις δεν βοηθούν .Οι τοπικές Ενώσεις ας δούν το θέμα ,ίσως μάλιστα σε συνεννόηση με τα σωματεια της δύναμης τους .
Μαθαίνουμε ότι πάει προς κατάργηση και το Κύπελλο ΕΣΠΕΔΑ. Ο τελικός της  διοργάνωσης είναι διαφήμιση για την Ενωση μας και για το βόλει .Εδώ είναι ελαφρώς διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα αλλά εάν είναι δυνατή η διατήρηση του Κυπέλλου ως θεσμού ,η ΕΣΠΕΔΑ θα είχε πράγματι πετύχει κάτι σημαντικό .
Η ΕΣΠΕΔΑ έχει πετύχει πολλά την τελευταία τριετία .Με τα πλαίυ οφφ και το Κύπελλο.Συμμεριζόμαστε την αγωνία  των διοικούντων της .Ελπίζουμε ότι δε θα χάσουν οι διοργανώσεις της Ενωσης μας την αξία και τη λάμψη  τους επειδή θα μας συμπαρασύρει η γενική αναταραχή.    
   
Ν.Δελαγραμμάτικας