Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ευχάριστες αλλαγές στην Α1 Γυναικών

Κάτι αλλάζει στην Α1 Γυναικών .Κι αν συνεχισθεί ότι άρχισε ,με επιμονή απο όλες κι όλους ,τότε πραγματικά θα υπάρχει δικαίωμα στην ελπίδα για καλύτερη εικόνα μέσα απο πραγματική κι όχι θεωρητική διαδικασία ανάδειξης νέων προσώπων στο πρωτάθλημα ,προς όφελος του αθλήματος εντέλει.


Η αναπροσαρμογή των στόχων των ομάδων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έφεραν στο προσκήνιο αρκετά νέα κορίτσια που πήραν ικανό χρόνο συμμετοχής.Τα ''μωρά'' του Ηρακλή Κηφισιάς κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά δεν πρέπει να μονοπωλούν το ενδιαφέρον .

Ο Ηρακλής Κηφισιάς έδειξε τον δρόμο απο πέρσι αλλά είναι κέρδος ότι τον ακολουθούν κι άλλες ομάδες .Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης ,που επίσης έδειξε φροντίδα για το φυτώριο του και για καλές μεταγραφές σε μικρές ηλικίες ,είχε στο δικό του παιχνίδι 4 κορίτσια γεννημένα απο το 1990 έως το 1993 ,με την Λαδένη να παόρνει ρόλο πρωταγωνίστριας ενώ και το Πειραματικό στηρίχθηκε στην γεννημένη το 1989 Κωνσταντινίδου και την 92άρα Οικονομίδου .

Η ΑΕΚ βρήκε χρόνο για την Γκιουζέλη και την Ψυλλάκη ,η Λάρισα πέρασε στο προσκήνιο την 93άρα Καραγιώργου κοντά στις γεννημένες το 1991 Νούσια κι Υφαντή.

Οφελος για την Κερατέα θα προκύψει κι απο τη χρησιμοποίηση της γεννημένης το 1991 Γεωργιάδου όπως το ίδιο θα συμβεί για τον Πανελλήνιο και με την 92άρα Συμεωνίδου που βρήκε χώρο πλέον στην Α1 .Το Μαρκόπουλο εμπιστεύθηκε σε ρόλο κλειδί την 93άρα Κοσμά και χρησιμοποίησε την 92άρα Μαγκανάρη που έκανε υπομονή τα προηγούμενα χρόνια .

Ολα αυτά τα κορίτσια πρέπει να καταλάβουν ότι η θέση κερδίζεται και δεν αποτελεί διορισμό ανάγκης .Εάν πιστέψουν ότι παίζουν γιατί δεν υπάρχουν άλλες ,του χρόνου θα είναι χειρότερες κι όχι καλύτερες .

Κι οι άλλες ομάδες ,οι πιο πολλές τουλάχιστον ,περιμένουμε ότι θα ακολουθήσουν .Η αρχή είναι ενθαρρυντική καθώς άλλωστε η ανανέωση δεν μπορεί να γίνει με μαζικότητα καθώς κι οι ομάδες θα μεταβληθούν σε ...παιδοκομεία χωρίς να έχουν προετοιμάσει τα κορίτσια που απλώς θα ''καούν'' αλλά κι η υποκρισία θα υποκαταστήσει τον προγραμματισμό που είναι φανερό ότι δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ,στις πιο πολλές περιπτώσεις.

Τουλάχιστον ,ας καταλάβουν όλες κι όλοι ότι η κρίση γεννά ιδέες ,φέρνει καινούριες φυσιογνωμίες στο προσκήνιο αλλά ασφαλώς απαιτεί δουλειά και δε δικαιολογεί σε κανέναν και καμμία το ρόλο του καλαμοκαβαλλάρη .


Ν.Δελαγραμμάτικας