Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πρόκριση στο Κύπελλο για τον Πορφύρα

 Την πρόκριση της  στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΕΣΠΕΔΑ εξασφάλισε η γυναικεία ομάδα βόλει του Πορφύρα καθώς νίκησε με 3-0 σετ στο ''Παναγιώτης Σαλπέας'' τον Θρίαμβο Χαιδαρίου ,μετά απο αγώνα που διήρκεσε 65' .
Τα σετ ήταν 25-23 ,25-13 και 25-17.
Το άγχος κι η νευρικότητα της πρώτης επίσημης εμφάνισης σε αυτή τη σαιζόν οδήγησαν σε λάθη ,όπως ήταν φυσικό επόμενο και συχνά αναμενόμενο αν και για τη συνέχεια δεν επιτρέπεται χαλαρότητα .
Κρατάμε τη νίκη και κυρίως την καλή διάθεση των κοριτσιών όπως επίσης και το εξαιρετικό πνεύμα με το οποίο αγωνίσθηκαν αφού ακόμα και στις λεπτομέρειες ,που κάνουν τη διαφορά ,ήταν ΟΜΑΔΑ,με σωστή συμπεριφορά και ταυτότητα .

Στα αξιοσημείωτα ότι για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια ήταν στην 12άδα μας --και μάλιστα αγωνίσθηκαν όλες-- 5 κοπέλλες απο τις υποδομές μας για τις οποίες πασχίζουμε με επιμονή ώστε να τροφοδοτούν την γυναικεία ομάδα με χρήσιμες αθλήτριες .Ο προγραμματισμός κι η στόχευση μας αποδίδουν καρπούς ,πάντα με ανοικτό ορίζοντα .
Ο προπονητής του Πορφύρα Γιάννης Μπογιατζόγλου δε δίστασε να πειραματισθεί σε πρόσωπα και σχήματα κι έδωσε ικανό χρόνο συμμετοχής και στις μικρότερες σε ηλικία .
Ο Πορφύρας παρουσίασε ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια και με δικές του αθλήτριες ,με μία και μόνη εξαίρεση ,αυτή της δανεικής απο την Δραπετσώνα Κωνσταντίνας Τζούλου που ήταν θετική στο ντεμπούτο της και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.
Ατομική κριτική δεν πρόκειται φυσικά να γίνει και δεν πρόκειται να υπάρξει σε κανένα παιχνίδι μας μέσα στη σαιζόν καθώς δε συμβαδίζει ως πρακτική με την αντίληψη μας .
Τα κορίτσια κερδίζουν όλα μαζί και στην ήττα χάνουμε παρέα κι εμείς .
Ο Θρίαμβος παρουσιάσθηκε ,μετά απο τον υποβιβασμό του απο την Α2 κατηγορία όπου είχε ανέβει αφήνοντας εκτός τον Πορφύρα ,τη σαιζόν 2008-2009 ,πλήρως  ανανεωμένος .Ο άξιος προπονητής του Δημήτρης Κομνηνός  έχει δύσκολο έργο και μακάρι να μην είναι μόνος του και στη συνέχεια .

Η μαχητικότητα που έδειξε ο Θρίαμβος θύμισε την ομάδα με την οποία ...κονταροχτυπιόμασταν αλλά απο την περσινή βασική εξάδα του δεν έχει μείνει ούτε μία αθλήτρια του .   
Το σπουδαιότερο ίσως απο όλα για τον Πορφύρα ;
Εκτός απο την 14χρονη Ανδρονίκη Πρίφτη έκαναν ντεμπούτο με την γυναικεία ομάδα μας ο Γιάννης Χατζηπέτρος κι ο Λεωνίδας Χαλβατζής ,δίπλα στον κυρ Μανώλη.
Η ανανέωση σε πρόσωπα ,η ενδυνάμωση του σχήματος των ανθρώπων που ασχολούνται με το τμήμα βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας κι η σταθερή όσο και δημιουργική βάση λειτουργίας της ομάδας μας εγγυώνται ότι η ανοδική πορεία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 κι έχει αποφέρει δύο Κύπελλα ,δύο δεύτερες και μία τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ,συνεχίζεται με σεβασμό στην ανάγκη να ψηλώσει κι άλλο αυτή η ομάδα αλλά βασιζόμενη σε γερά κι όχι σε πήλινα πόδια ώστε να μην είναι ένα πυροτέχνημα αλλά ένα παράδειγμα προς μίμηση ,παρά τις τρικλοποδιές που έχει δεχθεί ,επειδή πάντα το νέο ,το ωραίο ,το διαφορετικό ,το υγιές ενοχλεί γιατί χαλάει τη συνταγή....
Διαιτητές Κουτσούλας ,Μηλιώρης .Με μία λέξη ,άριστοι .
Σημειωτής Δρογώση .Διεκπεραίωσε άψογα τη δουλειά της . 
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ Τσαπούρη ,Μπαλή ,Χατζηκωνσταντή ,Γρηγορίου ,Γκούρα ,Χαλβατζή ,Θεοχάρη ,Τζούλου ,Φίκαι ,Χατζηπέτρου ,Δελαγραμμάτικα ,Α.Πρίφτη . 
ΘΡΙΑΜΒΟΣ Παλτζόγλου ,Κουτσουλάμπρου ,Εξωμανίδου ,Κολλητήρη ,Φραγκιουδάκη ,Μοσχοβίυη,Σκουλικαρίτη ,Τζούμπα ,Τζαλαλή ,Παπάι ,Σταμάτη ,Δημοπούλου .