Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού

Ποιά είναι κατά τη δική μας άποψη η δύναμη και μαζί κι η ομορφιά του αθλητισμού ;
Αυτή η σύνθεση απο εικόνες στο παιχνίδι που έγινε σήμερα στο ''Παναγιώτης Σαλπέας '' στο παιχνίδι πρωταθλήματος κορασίδων ΕΣΠΕΔΑ ανάμεσα στον Πορφύρα και τον Ερμή Περάματος .
Προσέξτε εικόνες και προσπαθείστε να τις φέρετε στο μυαλό σας ,κερδισμένοι θα βγείτε απο την υγεία που αποπνέουν....
Τα κορίτσια μας ,μετά απο τον αγώνα ,να παίρνουν στο τηλέφωνο την προπονήτρια τους ,την Μίνα Τσαπούρη η οποία έλειπε απο το γήπεδο επειδή έπρεπε να βρεθεί εκτάκτως εκτός Αθηνών ,να τις αφιερώνουν τη νίκη  και να τις λένε πόσο την αγαπούν κι εκείνη απο την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνηση της γιατί τη θυμήθηκαν  τα παιδιά της.Αυτά στα οποία προσφέρει με τιμιότητα κι αγάπη όλο τον εαυτό της .
Τον προπονητή της γυναικείας ομάδας μας Γιάννη Μπογιατζόγλου να δείχνει στο ματς που κοούτσαρε τις Κορασίδες μας ,την ίδια αφοσίωση στα κορίτσια όπως στα 4 παιδιά του και να τα καθοδηγεί ως δάσκαλος κι όχι ως διεκπεραιωτής .( Σ.Σ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη απο τις πολλές που ευχόμαστε και θα έχει ο προπονητής μας στον Πορφύρα που νιώθουμε ότι τον ενδιαφέρει πραγματικά  ).
Τους γονείς αυτών των κοριτσιών να χαίρονται γιατί αυτή τη φορά καμάρωναν την πρόοδο των παιδιών τους στα οποία έκαναν...ψυχοθεραπεία πέρσι όταν η μία ήττα διαδεχόταν την άλλη ,μαζί με διάφορα σχολιάκια απο τρίτους ,καθώς οι ομάδες μας στις υποδομές έπαιζαν αποδεκατισμένες απο τραυματισμούς και άλλες ατυχίες .Κανένα παιδί δεν τα παράτησε και να που ο αγώνας τους δικαιώνεται.
Τον κυρ Μανώλη να γελάει ευτυχισμένος επειδή βλέπει ότι αυτό που δημιούργησε έχει συνέχεια και θα έχει και λαμπρό μέλλον .Με κορίτσια που ξεκίνησαν απο τα Μίνι του Πορφύρα και μάχονται με πείσμα αν και συχνά οι αντιξοότητες ως προς τις γηπεδικές συνθήκες δε μας επιτρέπουν να τους δώσουμε αυτά που θέλουμε κι αξίζουν .
Την Τασούλα Λιάρου ως έφορο να ισσοροπεί ,γι ακόμα μία φορά ,τα συναισθήματα της αλλά να ξέρει πως πρέπει να μιλήσει ώστε να αποτελεί την λυδία λίθο του εγχειρήματος των πεισματάρηδων του βόλει του Πορφύρα. 
Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει σημασία .Ναι μεν νικήσαμε μία πολύ καλή ομάδα ,με παράδοση στις υποδομές της ειδικά στα τελευταία χρόνια ,τον Ερμή Περάματος ,αλλά, το σκορ δεν έχει σημασία.
Οταν παίζεις βόλει ,έχεις κουλτούρα κι αρχές ως ομάδα και βασίζεσαι ,παρά την πολεμική που δέχεσαι ,σε τόσο δυνατό φυτώριο κοριτσιών ακολουθώντας την απαράβατη αρχή ότι εκπαιδεύεις και προωθείς τα παιδιά απο τα σπλάχνα σου  ,δεν πρέπει να κοιτάς τα αποτελέσματα αλλά να νοιάζεσαι μόνο για το αν παίζουν βόλει ή...ξυλίκι ,για το αθλητικό ήθος τους και το συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα .
Δε χαιρόμαστε βρε παιδιά γιατί νικήσαμε .Εμείς δεν είμαστε καιροσκόποι αλλά ούτε και μίζεροι .
Απολαμβάνουμε απλώς αυτό για το οποίο μόχθησαν και μοχθούν άνθρωποι που κάνουν πολλά και λένε λίγα .
Πάμε λοιπόν να γίνιυμε καλύτεροι και να έχουμε ΟΜΑΔΑ .Με παρουσία ,κορίτσια ,στις προπονήσεις γιατί το βόλει δε μαθαίνεται βέβαια με μέθοδο εξ αποστάσεως....
Το σκορ της νίκης μας ήταν 3-0 και τα σετ 25-14 ,25-19,25-21 .
Απο τα κορίτσια της ομάδας μας τα   4 θα αγωνισθούν με τον Πορφύρα και στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων .
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ  Θαλασσινού ,Λιάρου ,Πέτσα ,Α.Πρίφτη ,Τσιραντωνάκη ,Φ.Χατζηπέτρου, Τσαβαρή ,Ο.Δημητρίου , Moυρέλου , Ε.Πρίφτη , Παπαδήμα ,Τζερεφού .