Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχουν λόγοι ώστε να αισιοδοξούμε....

Χαρήκαμε βόλει στο παιχνίδι των Κορασίδων μας με τον Μίλωνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση μας στη Νέα Σμύρνη .Τι κι αν χάσαμε με 3-0 σετ....Κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες κρίθηκε το αποτέλεσμα που θα μπορούσε και να είναι διαφορετικό....
Τα σετ άλλωστε ήταν 25-17 ( απο 17-17...),25-23 και 25-21 και πραγματικά κρίθηκαν στο όριο.
Τα κορίτσια μας έπαιξαν πολύ καλά ,δικαιολογημένα κέρδισαν το χειροκρότημα και κόντραραν στα ίσια μία εξαιρετική ομάδα .
Η φιλοσοφία μας είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί .
Θέλουμε ,πάντα ,την επιτυχία .Και ποιός δεν την επιθυμεί εξάλλου ;
Ωστόσο ,προέχει ,στο επίπεδο των πρωταθλημάτων υποδομής που δεν έχουν τη λογική της εφήμερης και χωρίς προοπτική και αντίκρυσμα καταξίωσης αλλά της εκπαίδευσης ,της εισαγωγής στην έννοια του αθλητισμού και του ομαδικού πνεύματος και της προετοιμασίας για μία αθλητική ζωή με διάρκεια και προσφορά στην γυναικεία ομάδα  ,να βλέπουμε βόλει.
Οταν η ομάδα μας δείχνει ότι μπορεί και ξέρει να παίζει βόλει και όχι ...ξιφομαχία ,τότε έχουμε λόγο και δικαίωμα να αισιοδοξούμε .
Ειδικά όταν ,με το σκεπτικό που παρουσιαζόμαστε και στα 3 αναπτυξιακά πρωταθλήματα ,μαζί με μόλις άλλες 16 ομάδες απο όλη τη δύναμη των σωματείων που ανήκουν στην  ΕΣΠΕΔΑ ,πάντα εμπιστευόμαστε μικρά παιδιά και για αυτό κάθε χρόνο έχουμε τις ομάδες με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας .Με τον Μίλωνα μάλιστα οι 4 απο τις 12 αθλήτριες μας ήταν παγκορασίδες.
Μπαίνουμε στον πειρασμό ,αλλά, θα αντισταθούμε και δε θα αναφερθούμε ,αν και το αξίζουν ,ονομαστικά ειδικά σε ορισμένα  κορίτσια που μας εντυπωσίασαν σε αυτό το ματς των Κορασίδων,.Δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δε θα το κάνουμε ούτε  τώρα γιατί είναι αντιπαιδαγωγικό .
Οπως όμως είναι φανερό ,αυτή η ομάδα έχει μέλλον και επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα τροφοδοτήσει με καλές αθλήτριες ---και δεν το συζητάμε ότι είναι ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ--την γυναικεία ομάδα μας ώστε να λέει και ο κυρ Μανώλης ότι κάτι καταφέραμε αυτά τα χρόνια γιατί εντέλει αυτός είναι ο καημός μας και αυτός ο στόχος μας .Να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι να διαχειρισθούμε αυτό το ρεύμα που φέρνει συνέχεια κορίτσια στο βόλει του Πορφύρα ,προφανώς όχι τυχαία γιατί αυτή η ομάδα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ,αθλητικά και πολιτιστικά ,όπως όλος ο σύλλογος μας άλλωστε.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ  Χατζηπέτρου ,Τσαβαρή ,Μουρέλου ,Θαλασσινού ,Α.Πρίφτη ,Λιάρου ,Δημητρίου ,Τσιραντωνάκη ,Μαρκεζίνη ,Ε.Πρίφτη ,Παπαδήμα ,Παλημέρη .