Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Φθάνουν οι μπάλλες ....Ζήτω !!!

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε δώρο μπάλλες σε μία ερασιτεχνική ομάδα βόλει .
Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να έχετε μεγάλη υπομονή μέχρι να πάρετε στα χέρια σας το δώρο που επιθυμείτε να προσφέρετε στους ταλαίπωρους και γραφικούς --αν όχι και κατάφωρα...βλαμμένους--που συνεχίζουν να προσπαθούν να βοηθήσουν τον αθλητισμό στα  ερασιτεχνικά σωματεία .
Εάν είστε παράγοντας και θέλετε να υλοποιήσετε την επιθυμία του προπονητή σας ,απλώς να είστε έτοιμος για ...πατέντες μέχρι να βρεθεί στα χέρια σας το υλικό που έχετε παραγγείλει.
Πέρσι ,σε εκτέλεση της χορηγίας με εταιρεία αθλητικών ειδών ,η Ομοσπονδία Βόλει πήρε μπάλλες τις οποίες έδωσε στα αθλητικά σωματεία .Ο Πορφύρας πήρε 4 .Μας υποχρέωσαν.....
Για 4 αγωνιστικές ομάδες ,4 μπάλλες .Για να παίζουμε τα μήλα...
Στην Α1 και την Α2 δόθηκαν περισσότερες αλλά είπαμε ,εμείς δεν παίζουμε βόλει αλλά ξυλίκι....
Φέτος ,δεν πήραμε ούτε αυτές τις 4 μπάλλες .Η εταιρεία δεν ανανέωσε τη χορηγία της.
Πως όμως να αγοράσεις μπάλλες όταν η προκήρυξη για τον τύπο μπάλλας με τον οποίο θα μπορούσαμε να παίξουμε ,εκδόθηκε στις 5 Οκτωβρίου ;
Η προετοιμασία μας άρχισε στις 23 Αυγούστου αλλά φαίνεται ότι λήφθηκαν υπόψη μόνο οι ημερομηνίες έναρξης των εθνικών πρωταθλημάτων ή απλώς υπήρξε χρονοτριβή στην οριστικοποίηση της μη ανανέωσης της χορηγίας .
Παραγγείλαμε λοιπόν τις μπάλλες που χρειαζόμαστε για το τμήμα με τις 125 αθλήτριες ,ώστε να συμπληρώσουμε το υλικό μας αλλά και να δουλέψουμε με τις μπάλλες με τις οποίες μάθαμε ότι θα παίζουμε .
Και τι με αυτό ; Η παραγγελία θα εκτελεσθεί μάλλον κατά το τέλος αυτής της εβδομάδας αφού καθυστέρησε όλη η διαδικασία με συνέπεια όλες οι ομάδες να κάνουν ετεροχρονισμένα  τις παραγγελίες τους σε εταιρείες και καταστήματα που είναι φανερό ότι ,σε δύσκολες εποχές ,δε θέλησαν να έχουν στοκ που θα προκαλούσε λογιστική επιβάρυνση τους .
Ολους όσοι δε θίγονται απο αυτή την υπόθεση τι τους νοιάζει ;
Πρέπει να τους νοιάζει .Γιατί με αυτά και με αυτά ,στο τέλος θα ψάχνουμε να βρούμε σοβαρούς ανθρώπους για τα σωματεία και θα ψηφίζουν ανύπαρκτοι εκπρόσωποι και οι σφραγίδες .
Ανεξάρτητα απο τα πρόσωπα ,εκείνο στο οποίο πρέπει να δίνουμε όλοι βάση είναι η καθημερινότητα του απλού παράγοντα και των ομάδων που μπορεί να μην είναι σε εθνική κατηγορία αλλά βάζουν τα γυαλιά σε πολλές και πολλούς ,σε όλους τους τομείς.
Δουλειά γίνεται και η προσπάθεια είναι αντιληπτή .
Στη λεπτομέρεια ,όμως ,φαίνεται ότι χάνεται μέρος απο το νόημα του αγώνα για καλύτερη εικόνα του αθλήματος .Τουλάχιστον ,ας μάθουμε απο τα μικρά αλλά όχι και ασήμαντα και ας γίνουμε όλοι μας περισσότερο προνοητικοί .
Κατανόηση ,εκτίμηση και συμπάθεια υπάρχει για τον Αχιλλέα ,τον Κωστή ,τον Παναγιώτη ,τον Γιάννη .
Τα ερεθίσματα ,ωστόσο ,δεν πρέπει να περνούν χωρίς να καταγράφονται ώστε να αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σημασία .


Νίκος Δελαγραμμάτικας