Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρωταθλητές στο κάπνισμα και στο φαγητό οι Ελληνες

Στη χώρα όπου οι ρομαντικοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό ,για να ακούνε κυρίως πίσω απο την πλάτη τους ,ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς επειδή κάνουν το...έγκλημα να είναι διαφορετικοί απο τους άλλους σε συνήθειες ,στην Ελλάδα μας ,ανήκουν τα χρυσά μετάλλια στο κάπνισμα και στο φαγητό .
Να χαιρόμαστε την κοινωνία που φτιάξαμε .Την κάναμε σαν τα μούτρα μας....
Σύμφωνα με την κοινή έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ ,βάσει στοιχείων του 2008 ,το 39.2 % των Ελλήνων άνω των 15 ετών καπνίζει καθημερινά .Ο μέσος κοινοτικός όρος δε ξεπερνά το 24%.
Επιπλέον ,περισσότεροι απο τους μισούς ενήλικους στην Ευρωπαική Ενωση είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ,γεγονός που επιβαρύνει την υγεία τους .
Η Ελλάδα έχει τους πιο παχείς ανθρώπους και είναι δεύτερη στην κατάταξη με τα πιο υπέρβαρα παιδιά.Σε όλη την Ευρώπη το 1 στα 7 παιδιά είναι υπέρβαρο .Στην Ελλάδα είναι σχεδόν το 1 στα 5.Πρώτη είναι η Μάλτα καθώς υπέρβαρο είναι το 1 στα 3 παιδιά της .Τα αντίστοιχα ποσοστό είναι 18% και 29%.
Κατά τα άλλα λύθηκαν τα προβλήματα του αθλητισμού και του βόλει επειδή θα δοθεί για τα επόμενα 2 χρόνια η επιχορήγηση της Πολιτείας στην Α1 και στην Α2 κατηγορία ανδρών .
Πως μας αρέσει να ομφαλοσκοπούμε και να μην κοιτάμε δίπλα μας ....Τι συνήθεια είναι και αυτή....