Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση

Στην Ελλάδα της μιζέριας και της κακομοιριάς ,δε λείπουν τα φωτεινά παραδείγματα .
Μάθαμε για ένα απο αυτά και συγκινηθήκαμε .
Μικροί ασθενείς κάθονται καθημερινά στα θρανία των δύο νοσοκομείων Παίδων .''Αγλαία Κυριακού ''και ''Αγία Σοφία ''.Μαθαίνουν γράμματα απο τους καθηγητές τους .Το ελληνικό κράτος ,μέσα στα εγκλήματα που έχει κάνει ,έχει μεγαλουργήσει ως προς την εκτέλεση ενός προγράμματος μάθησης για παιδιά που ασθενούν .Μπράβο σε όποια ή όποιο είχε αυτή την ευαισθησία .Να ζήσει χίλια χρόνια.
Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος είναι δεδομένη .Και το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που αφορά την ενημέρωση προς τους καθηγητές όταν ένα παιδάκι θα λείψει απο το μάθημα .Τους λένε ότι πήρε εξιτήριο αλλά συνήθως η αλήθεια είναι ότι ταξίδεψε μακρυά .
Ολα αυτά τα άκουγα αποσπασματικά αλλά είχα τη δυνατότητα να τα διαβάσω σε ένα πλήρες ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ζωής Λιάκα στα ''ΝΕΑ'' και να ενημερωθώ άριστα . Συγχαρητήρια στη συνάδελφο .Αυτή είναι δημοσιογραφία.Η ενημέρωση για την πραγματικότητα της ζωής και όχι για τις αηδιούλες ....
Απο το 2001 στεγάζονται  στα νοσοκομεία Παίδων  2 νηπιαγωγεία ,2 Δημοτικά και 1 Γυμνάσιο .Τα μαθήματα σε αυτά τα έχουν παρακολουθήσει ή τα παρακολουθούν περισσότερα απο 1.000 παιδιά που νοσηλεύθηκαν ή νοσηλεύονται .
Τα μαθήματα στα παιδάκια που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες είναι ιδιαίτερα .Οι γραπτές εξετάσεις δίδονται στα σχολεία όπου λειτουργικά ανήκουν τα παιδάκια ,στην περιοχή βέβαια των νοσοκομείων.
Αυτή είναι η σύνοψη  της είδησης .Η βασική πληροφορία .

Κατά τα άλλα ,στη δική μας πραγματικότητα ,τα παιδιά μας κάνουν κατάληψη στα σχολεία τους με  κυριότερο αίτημα την ανάγκη μείωσης της τιμής της τυρόπιτας .
Και αυτά τα παιδιά ,τα παιδιά μας ,βγαίνουν μετά στη ζωή ,άψητα και δίχως ζόρι και μαζεύουν τη μια σφαλιάρα μετά απο την άλλη .
Πότε θα αποφασίσουμε να αναδίξουμε όλοι μαζί τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στη ζωή σου μήπως και το καταλάβουν και οι βολεμένοι ;


Ν.Δελαγραμμάτικας