Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Υπομονή γιατί δεν αλλάζει τίποτα με την απώλεια ψυχραιμίας

Στην όμορφη Αθήνα με τη...ρουστίκ διακόσμηση απο καπό αυτοκινήτων στους δρόμους που έγιναν ένα πια με τα πεζοδρόμια και στον Πειραιά που συναγωνίζεται σε βρωμιά τη Νάπολι ,έχουμε καθημερινά πολλές ευκαιρίες ώστε να δοκιμάσουμε τα νεύρα μας και τις αντοχές μας .
Με την απώλεια ψυχραιμίας ,την οποία όλοι έχουμε βιώσει αυτές τις ημέρες ,δεν αλλάζει κάτι.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει.
Μπορούμε ωστόσο να μείνουμε ενωμένοι ,όσοι αισθανόμαστε ότι έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες ,να βρούμε κίνητρο μέσα απο τη δίψα για ζωή και προσπάθεια και να προσέχουμε τους εαυτούς μας προσφέροντας καλή διάθεση ,ενέργεια ,ζωτικότητα .
Η μιζέρια είναι εύκολη υπόθεση .Αλλωστε ,είναι στο DNA του Ελληνα που είναι σαν τον λύκο με τα πρόβατα αφού πάντα κλαίγεται και τώρα που πράγματι έχει πρόβλημα ,το φωνάζει και δεν τον πιστεύουν .
Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη απο μικρές ιστορίες υπερήφανων και τίμιων ανθρώπων που υποφέρουν αλλά δεν το ομολογούν .Η δυστυχία δεν είναι αυτή που προσπαθούν να εκφράσουν άτομα που επιζητούν τη δημοσιότητα ,αλλά, μέσα στα σπίτια των χαμηλοσυνταξιούχων που κλαίνε όχι γιατί έχουν λειψό πιάτο φαγητό στο τραπέζι αλλά επειδή δεν έχουν να δώσουν ένα χαρτζηλίκι στα εγγονάκια τους  ,των μακροχρόνια άνεργων , των ανθρώπων που έβαλαν μία σειρά στη ζωή τους και τώρα μαθαίνουν ότι τίποτα πια δεν είναι δεδομένο .
Η ζωή μας είναι εφήμερη .Τουλάχιστον ας είναι χαμογελαστή .Οχι γιατί είμαστε...UFO αλλά επειδή υπάρχουν πολλά που είναι χειρότερα απο όσα σήμερα ζούμε και πρέπει να αντέξουμε για να δούμε τα καλύτερα που θα έλθουν σίγουρα ,μόλις νοικοκυρέψουμε ,όλοι μαζί ,τη σκέψη μας ,πριν απο οτιδήποτε άλλο.
Στην κοινωνία του αθλητισμού ,πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η δύναμη της προσπάθειας όπως και η σημασία της ενότητας και της αλληλουποστήριξης .
Ας μη τα ξεχνάμε αυτά .Είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον .Ο αθλητισμός διδάσκει τη συνεργασία ,την εγκράτεια ,την πειθαρχία ,την καρτερικότητα ,την υπομονή .
Αυτές πρέπει να είναι οι βασικές αρχές στη ζωή μας τούτη την εποχή.
Ωστε να μην τρελαθούμε επειδή απο τον Προφήτη Ηλία χρειασθήκαμε ένα ...τρίωρο μέχρι το Μαρούσι σήμερα το πρωί...
Καλή σας εβδομάδα.

Ν.Δελαγραμμάτικας