Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σε τροχιά πρόκρισης η Εθνική Κορασίδων

Σε τροχιά πρόκρισης και οι Κορασίδες!
 Η Εθνική Κορασίδων ,σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος ,νίκησε 3-0 (25-19, 25-20, 25-18) την Κροατία που ήταν ο βασικός της αντίπαλος της για την 2η προνομούχο θέση του προκριματικού ομίλου της Σερβίας και είναι πολύ κοντά
στην πρόκριση για τα τελικά του Ευρωβόλεϊ,την οποία θα πάρει  σήμερα, αν η Κροατία κερδίσει την Πορτογαλία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειασθεί μια απλή νίκη επί της Πορτογαλίας την Κυριακή. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να κερδίσει όλα τα ματς η ισχυρή Σερβία και να μην... αδιαφορήσει στον αγώνα με την Κροατία.
«Πήγαμε πάρα πολύ καλά στο σερβίς και δεν είδαμε το… πάρτι που έκανε η Κροατία κόντρα στην Αυστρία, έχοντας τέλεια υποδοχή. Εμείς τις πιέσαμε πάρα πολύ και το βασικό μας όπλο ήταν το σερβίς, ενώ αυτές έκαναν πολλά λάθη στο σερβίς τους», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Καρολίνα Μπαρζούκα και πρόσθεσε: «Δεν χαλαρώσαμε καθόλου και αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τα κορίτσια».
Σήμερα Σάββατο η ελληνική ομάδα έχει ρεπό. «Το απόγευμα θα μπούμε ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πρέπει να νικήσουμε σίγουρα την Πορτογαλία και μετά θα περιμένουμε το παιχνίδι της Σερβίας με την Κροατία», τόνισε η Μπαρζούκα.
ΕΛΛΑΔΑ: Χριστινίδου 2, Βασιλαντωνάκη 13, Καλανταρίδου 4, Χατζηευστρατιάδου 10, Γενιτσαρίδη 7, Εμμανουηλίδου 3 / Αρτακιανού (λ. - 50% υπ.), Αναγνώστου, Πίντζου, Σωτηρίου 2.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λουτσίγια 2, Βουσάσοβιτς 3, Μίλος 6, Κλάριτς 12, Σούνιτς 3, Μάμιτς 7 / Ματίτσιο (λ. - 24% υπ.), Γούρισιτς, Μίλναρ 2.
* O αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Κλάντοβο, Αναστάσιος Πέτκος, εκ μέρους της ομάδας και της Ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τους δέκα Έλληνες φιλάθλους που υποστηρίζουν την «γαλανόλευκη» αυτές τις ημέρες.