Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Να κοιτάτε και τα θετικά της ζωής

Η τηλεόραση μας μεταδίδει πληροφορίες που μας στεναχωρούν αλλά είναι χρήσιμες ,το ίδιο και οι εφημερίδες .Ο ένας με τον άλλον...αλληλοτρελαινόμαστε .Ολα αυτά δε σημαίνουν ότι μαύρισε απότομα η ζωή μας .
Καθημερινά ,δικοί μας άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά ,τα προβλήματα ψυχικής ,κυρίως ,υγείας είναι στην ημερήσια διάταξη ( ρωτείστε ένα φίλο σας φαρμακοποιό να σας πεί ποιά φάρμακα έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση στο κατάστημα για το οποίο του έδωσε τζάμπα την άδεια το κράτος για να το μεταβιβάζει ,μάλιστα ,στο παιδί του ,όπως γίνεται πια και με τις άδειες ΠΡΟ-ΠΟ ,άλλο σκάνδαλο...) αλλά δεν ήλθε και η συντέλεια του κόσμου .
Στις προπονήσεις των ομάδων του τμήματος μας ,στην πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου ,ήταν στο γήπεδο 50 αθλήτριες μας .Αριθμός εντυπωσιακός .Κάτι δείχνει ασφαλώς αυτή η ανταπόκριση.
Ας ψάξουμε όλοι μας να βρούμε στοιχεία και σημεία εκτόνωσης απο την αφόρητη καθημερινή πίεση και ας δούμε με ανθρωπιά και ευαισθησία τον διπλανό μας αλλά και με υπευθυνότητα την ίδια τη δραστηριότητα μας .
Μαζεμένα και χωρίς υπερβοιλές ,ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και ας είμαστε αυστηροί με όλους όσοι αισθάνονται ότι μπορούν να μας κοροιδεύουν ή ότι η αλαζονική συμπεριφορά τους θα εξασφαλίζει την τεχνητή υπεροχή τους .
Στην μπόρα ,όταν είσαι πάνω στο καράβι ,έχεις πιο πολλές πιθανότητες να σωθείς αν προσπαθήσεις να μείνεις σε ετοιμότητα και διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου ,παρά αν βουτήξεις στη θάλασσα απροετοίμαστος .
Θα θυμάστε βέβαια ότι ακόμα και στο ναυάγιο του Τιτανικού όσοι πάγωσαν στη θάλασσα ήταν πιο πολλοί  απο εκείνους που πνίγηκαν μέσα στο πλοίο...


Ν.Δελ.