Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Να κάνουμε μία θεατρική παράσταση ;

Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ο αθλητικός ψυχολόγος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Βελγίου Σερκλ Μπριζ ,που αν εξαιρέσει κανείς ότι έχει ως βασικό χρώμα το πράσινο ,είναι...συμπαθέστατη κατά τα άλλα .Η Σερκλ Μπριζ παίζουν θέατρο σε ένα μέρος της προετοιμασίας τους για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της χώρας τους .
Μάλιστα ,μοίρασαν τους ρόλους στην παράσταση '' Ρωμαίος και Ιουλιέτα''.Σύμφωνα με τον αθλητικό ψυχολόγο Τζον Ντεσμόντριλ '' Το ποδόσφαιρο και το θέατρο δε διαφέρουν και πολύ .Μάλιστα πολλοί ηθοποιοί νιώθουν μεγάλη πίεση όταν βρίσκονται στη σκηνή .Αμέσως  μπορείς να διακρίνεις ποιός είναι ο πιο ευαίσθητος .Δημιουργούμε μία κατάσταση έντασης όπου οι παίκτες πρέπει να πετύχουν ένα στόχο .Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο .Με τον τρόπο αυτό οι παίκτες διδάσκονται να δουλεύουν μαζί και να λύνουν τα θέματα που προκύπτουν ενώ μαθαίνουν να επικοινωνούν''.
Μη νομίζετε βέβαια ότι το βόλει διαφέρει απο το ποδόσφαιρο και ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε ανδρικές και γυναικείες συμπεριφορές .
Ολα τα ομαδικά σπορ έχουν την ίδια φιλοσοφία και όλες οι ομάδες βασανίζονται απο τα ίδια προβλήματα ενώ όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες πάντα έχουν τις ίδιες αντιδράσεις .
Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει θεατρική παράσταση απο ελληνική ομάδα ;
Και αν επρόκειτο για γυναικεία ομάδα βόλει ποιό θα έπρεπε να είναι το έργο ;
Περιμένω στο porfyrasvolley@gmail.com προτάσεις σας για τον τίτλο του έργου ,πραγματικό ή και φανταστικό .
Εχω ένα στο μυαλό μου ,αλλά, καλύτερα να δούμε τις δικές σας προτάσεις .
Μη σας επηρεάσω.....

Ν.Δελαγραμμάτικας