Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ναι στην περιφέρεια αλλά όχι με το ζόρι....

Ομάδες της περιφέρειας ,τις οποίες τιμώ και σέβομαι ανυπόκριτα ,ήδη εξασφάλισαν ,απο τα μέσα Ιανουαρίου ,την άνοδο τους στην Α2 Εθνική καθώς τα πρωταθλήματα τους ολοκληρώνονται και μετά την απόφαση της ΕΟΠΕ κερδίζουν απευθείας πια την άνοδο και όχι μέσω μπαράζ .Οι ομάδες αυτές θα πρέπει βέβαια να μείνουν σε αδράνεια για ...9 τουλάχιστον μήνες ,έως ότου ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της Α2.
Το γεγονός αυτό μάλλον έχει μικρή σημασία ....
Η ουσία είναι ότι απο το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ ,το οποίο επιτρέψτε μου να πώ όιτ γνωρίζω πλέον πολύ καλά ,πάλι θα βγεί μόνο μία ομάδα όταν τουλάχιστον 4 θα στέκονταν με άνεση στην Α2 .
Λέω ναι στην ενθάρρυνση των ομάδων της περιφέρειας ώστε να αναπτυχθεί με άλλο μοντέλλο το βόλει ,όμως ,όχι με το ζόρι και όχι σε βάρος άλλων .
Για το γεγονός ότι οι ομάδες της περιφέρειας αποψιλώνονται επειδή τα κορίτσια τους φεύγουν για άλλα αστικά κέντρα ,όπου πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ,προφανώς δεν ευθύνονται οι ομάδες αλλά το στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα που επιτρέπει την εισαγωγή σε Σχολές των 80.000 απο τις 88.000 που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες .Δηλαδή ,δεν μπαίνει σε Σχολή μόνο όποιος δε ...θέλει αφού πρέπει να δοξασθούν τα μπαράκια ,οι καφετέριες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και φυσικά πως αλλιώς θα δικαιολογηθεί αυτή η ....στρατιά Πανεμιστημιακών καθηγητών που σε αρκετές περιπτώσεις διδάσκουν απο το σπίτι τους και αφήνουν στις θέσεις τους βοηθούς και λέκτορες ή ακόμα και τελειόφοιτους φοιτητές ......
Ναι στην περιφέρεια αλλά ναι και στην επιβράβευση της προσπάθειας και των ομάδων του κέντρου όπου συχνά τυχαίνει να υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική ,ίσως λόγω του πληθυσμού ,της επιλεξιμότητας ,οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων .
Η ροή των πρωταθλημάτων ,απο τα οποία ανεβαίνουν ομάδες της περιφέρειας στην Α2 ,μόνο με μία προσθήκη ή και με καμμία αφού έχουν εξαιρετικά περιορισμένο ανταγωνισμό ,δίνει χαρά και υπερηφάνεια αλλά δεν βοηθά κανέναν ώστε να γίνει καλύτερος και να προετοιμασθεί για το πρωτάθλημα της Α2  στο οποίο είναι επιθυμητή η γεωγραφική κάλυψη όλης της χώρας αλλά προτιμότερη πρέπει να είναι η απονομή δικαιοσύνης με βάση την προσπάθεια και τη διάρκεια .
Ωστε να μην παραπονιόμαστε μετά για υποβαθμισμένο πρωτάθλημα .
Ας το ξαναδεί αυτό το θέμα η Ομοσπονδία γιατί παρά τις καλές προθέσεις των μελών της Διοίκησης της εδώ έχει γίνει λάθος . 

Ν.Δελαγραμμάτικας