Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το βόλει του Πορφύρα δίπλα στα άτομα με νοητική υστέρηση

Σε υλοποίηση της δέσμευσης που αναλάβαμε ως τμήμα, το βόλει γυναικών του Πορφύρα προχωρά στην ενδυνάμωση της συνεργασίας του με την Πειραική Ενωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα με νοητική υστέρηση.
Πρόκειται για ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης όπου παρέχεται περίθαλψη σε 22 άτομα άνω των 15 ετών, με νοητική υστέρηση.
Στο κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο στα Καμίνια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση ανάμεσα σε εκπρόσωπο  του τμήματος βόλει γυναικών του Πορφύρα ( Δελαγραμμάτικας) και στον κοινωνικό λειτουργό του Κέντρου κ.Δεπάστα.
Το τμήμα βόλει του Πορφύρα, λειτουργώντας πάντα επί συγκεκριμένης βάσεως, πρότεινε 6 σημεία κοινής δράσεως με το Κέντρο.
---Ο Πορφύρας κάλεσε να φιλοξενήσει σε αγώνα  της γυναικείας ομάδας του τα άτομα του Κέντρου και το προσωπικό του.
----Δεσμευθήκαμε να παραχωρήσουμε ώρα προπόνησης του τμήματος μας και προπονητή ώστε να παίξουν και να αθληθούν οι φίλοι μας που φιλοξενούνται στο Κέντρο.
----Θα συμμετέχουμε ενεργά στο Πασχαλινό μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στον Ηλεκτρικό Σταθμό  του  Πειραιά. Αντί να διαθέσουμε χρήματα αλλού ας πάρουμε μέρος σε αυτή την όμορφη και τόσο χρήσιμη πρωτοβουλία καθώς τα προιόντα που διατίθενται, τα φτιάχνουν τα παιδιά με τη νοητική υστέρηση.
---Το Κέντρο θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της γυναικείας ομάδας μας με αθλήτριες και απο τις Κορασίδες όπως και απο τις Παγκορασίδες για να μιλήσουν με τα παιδιά και να δούν τις όμορφες δημιουργίες τους.
----Ο Πορφύρας θα γίνει όχημα προβολής της ύπαρξης και της δραστηριότητας του Κέντρου που έχει την ανάγκη όλων μας καθώς πρόκειται για ένα φορέα που δημιουργήθηκε απο τους γονείς οι οποίοι έβλεπαν ότι τα παιδιά τους δεν ήταν δυνατό να απασχοληθούν πουθενά όταν περνούσαν τα 15. Το Κέντρο διοικείται και σήμερα απο τους ίδιους τους γονείς των παιδιών, έχει μία επιχορήγηση απο τη Νομαρχία αλλά και πολλά έξοδα καθώς μόνο για το μηνιαίο μίσθωμα του όχι ιδιαίτερα κατάλληλου οικήματος όπου φιλοξενείται, δίδονται 1.500 ευρώ. Η κοινωνία μας γυρνά την πλάτη στο πρόβλημα που δε θα ήθελε να έχει αλλά και κάνει ότι δεν βλέπει. Ομως, αυτοί οι γονείς και οι 7 άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με τον Ζέρμαν, τον Νίκο και τα άλλα παιδιά είναι ΗΡΩΕΣ και απαιτείται η βοήθεια όσων έχουν ευαισθησίες και βλέπουν πέρα απο τη μύτη τους.....
----Τέλος, ο Πορφύρας θα διοργανώσει τουρνουά υποδομών αφιερωμένο στη διάδοση των σκοπών και των προβλημάτων του Κέντρου, με τα παιδάκια μας να φορούν φανέλλες  με το λογότυπο και το όνομα του Κέντρου.
Οι άνθρωποι θέλουν τη συνδρομή μας αλλά κυρίως την αγάπη μας και ένα χέρι βοήθειας ώστε να βγούν μπροστά.
Η μήπως συμφέρει την κοινωνία να κρύβει τα προβλήματα της;
Μία λεπτομέρεια. Τα 22 άτομα με νοητική υστέρηση θα μπορούσαν να είναι ακόμα και 100 με βάση το ενδιαφέρον που υπάρχει για ένταξη στα προγράμματα του Κέντρου.
Αλλα 2 τέτοια Κέντρα  υπάρχουν στην περιοχή μας. Ενα στα Μανιάτικα και ένα στην Δραπετσώνα. Αλλά δεν επαρκούν πια.....
Επειδή ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και γιατί ΑΥΤΌΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ θα είμαστε δίπλα στο Κέντρο, ειδικά μετά απο όσα είδαμε σήμερα το πρωί απο πραγματικούς ανθρώπους....


ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ