Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πως να προχωρήσει το βόλει;

Οι δυσκολίες που παρατηρούνται απο όλους όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν ώστε να πάει μπροστά το βόλει και να προσελκύσει περισσότερα άτομα, προκειμένου να αναπτύξει τη δυναμική του, είναι σημαντικές και πλέον φανερώνουν δομικά προβλήματα.
Στα  σχολεία του Δήμου Πειραιά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού εκείνοι οι γυμναστές που έχουν ειδικότητα στο βόλει. Αποτελούν μία εξαίρεση για την οποία δεν υπάρχει προφανής εξήγηση αλλά εντέλει έτσι έχουν τα πράγματα.
Παράλληλα, τα σχολεία του Δήμου μας είναι προφανές ότι δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή καθώς όπου υπάρχουν κλειστοί χώροι αυτοί μένουν κλειδαμπαρωμένοι επειδή έχουν μεταβληθεί σε πάρκινγκ ή σε αποθήκες ή είναι πλήρως παρατημένοι πλέον.
Ορισμένα  σχολεία έχουν αμφιθέατρα αλλά αυτά δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ως αθλητικοί χώροι και έτσι μένουμε με τις αυλές που υπάρχουν και στις οποίες βρίσκει κανείς πιο εύκολα μπασκέτες παρά φιλέ.
Οσο και να θέλει κανείς να διαδώσει το βόλει, κυρίως μάλιστα στα κορίτσια αφού τα αγόρια φαίνεται ότι δεν το εντάσσουν στις προτεραιότητες τους στον αθλητισμό, πράγματι συναντά εμπόδια. Λύσεις υπάρχουν αλλά απαιτείται η συνεργασία των γυμναστών των σχολείων και φυσικά των Διευθυντών.
Απο την εμπειρία που έχουμε αλλά και απο τις επαφές μας και κυρίως απο ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα, μόλις το 10% των σχολείων του Δήμου Πειραιά είναι δεκτικά σε συνεργασίες για την ανάπτυξη του βόλει. Και αυτό το ποσοστό μειώνεται ακόμα περισσότερο επειδή απο ορισμένα απο τα σχολεία όπου υπάρχει καλή διάθεση, λείπουν οι υποδομές.
Θα προσπαθήσουμε μαζί με εκείνους που έχουν την επιθυμία να ενεργοποιηθούν αλλά εντέλει αποτελεί πρόβλημα που φανερώνει έλλειψη παιδείας για μία ολόκληρη πόλη αυτή η αδιαφορία προς τον αθλητισμό.
Να είχαμε και πολλές άλλες διεξόδους......
Αλλά που να αναλαμβάνεις ευθύνες. Για τέτοια είμαστε τώρα....
Για ''να κονομάνε οι ομάδες απο τις συνδρομές'' ,όπως έχουμε ακούσει να μας λένε ;
Ανοίξτε τις πόρτες στα σχολεία και πάρτε το ταμείο του τμήματος βόλει του Πορφύρα.
Δέχεστε; Και επειδή θα τρελαθείτε στην...κονόμα, να έχετε προετοιμασθεί να βάλετε όσα επιπλέον χρειάζονται για το συμπλήρωμα των εξόδων.
Και εκεί είναι που θα καταλάβετε πολλά.
Καλή  σας ημέρα και συγγνώμη που σας έβγαλα απο τη νιρβάνα.....


Ν.Δελαγραμμάτικας