Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αυτός είναι ο Πορφύρας !

Ο Πορφύρας πέτυχε την τέταρτη νίκη του μέσα στον Αλιμο, σε βάρος των Τραχώνων, στα ισάριθμα παιχνίδια που έχουμε δώσει με την ομάδα αυτή στην τελευταία τριετία, τίμησε την παράδοση και την αξία που έχει η ομάδα του και έφυγε απο το γήπεδο νικητής με 3-1 σετ.
Το αποτέλεσμα διαμορφώνει άλλους συσχετισμούς στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΠΕΔΑ, αλλά, αυτό που ενδιαφέρει εμάς, επειδή κοιτάμε πάντα μόνο την ομάδα μας, είναι ότι πήραμε αυτό που αξίζαμε με επιβλητική εμφάνιση για την οποία δεχθήκαμε τα ειλικρινή συγχαρητήρια των Τραχώνων και ευχαριστούμε θερμά για αυτά καθώς οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας διαχειρίσθηκαν με αξιοπρέπεια την ήττα τους και απέδειξαν ότι διακρίνονται απο αθλητική παιδεία.
Η επιτυχία μας είναι δίκαιη καθώς η εικόνα που δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο ήταν εξαιρετική.
Το πάθος των αθλητριών μας και η υποστήριξη που είχαν απο τον πάγκο αν και παίξαμε χωρίς προπονητή, ήταν τα στοιχεία που μας έδωσαν την επιτυχία.
Ευχαριστούμε την Νιόβη Γκούρα, αδελφή της λίμπερο του Πορφύρα, για τη συμβολή της σε ρόλο στατιστοκολόγου της ομάδας μας. Βοήθησε τα κορίτσια με τρόπο ιδανικό.
Πριν απο οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής, επειδή ο Πορφύρας ξέρει να νικά γιατί έχει μέταλλο, φυσιογνωμία και προσωπικότητα  μεγάλης ομάδας.
Σεβόμαστε απεριόριστα τους Τράχωνες. Είναι μία σπουδαία ομάδα, ένας αντίπαλος με τον οποίο τα παιχνίδια έχουν πάντα ξεχωριστό χρώμα για τον Πορφύρα και κυρίως για το πρωτάθλημα που τόσο υποβαθμίστηκε φέτος με την ανεξήγητη απόφαση να μην πραγματοποιηθούν πλαίυ οφφ για μία δαπάνη 500 ή 600 ευρώ για έξοδα διαιτησίας....
Αλλωστε, όπως εμείς κερδίσαμε, έτσι μας έχουν νικήσει οι Τράχωνες μέσα στο ''Σαλπέας'' στα 3 απο τα 5 τελευταία παιχνίδια μας μαζί τους.
Ετσι είναι ο αθλητισμός, αυτή είναι η ζωή.
Οι μικρές ομάδες πανηγυρίζουν μία τέτοια νίκη. Οι μεγάλες, οι σταθερές δυνάμεις και οι πραγματικές αξίες, απλώς, καμαρώνουν και οφείλουν  να αναλογισθούν τα σφάλματα που έκαναν με συνέπεια η διαφορά απο την κορυφή της βαθμολογίας να είναι σήμερα στους 6 πόντους αντί να είναι μηδενική η πολύ μικρότερη.
Δεν αντιπροσωπεύει η 4η θέση τον Πορφύρα και ας είναι πια κοντά πια στην 1η.
Ας προσέχαμε όμως γιατί δε μας φταίει κανείς πέρα απο τους ίδιους τους εαυτούς μας.
Εντέλει, ο Πορφύρας έδειξε χαρακτήρα, ήθελε πολύ την νίκη και την κατέκτησε χάρις στη σοβαρότητα και την αγωνιστικότητα που παρουσίασε σε ένα ματς στο οποίο κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια απο τις 7 που αγωνίσθηκαν, επειδή όλες είχαν ώριμη και στιβαρή παρουσία.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να κρατάμε όρθια την ομάδα μας.
Καλή συνέχεια στους Τράχωνες. Με αυτή την ομάδα μας ενώνουν πολλά περισσότερα απο όσα μας χωρίζουν. Αυτή τη φορά ωστόσο πήγαμε στην  βρύση και ήπιαμε νεράκι γιατί στον πρώτο γύρο, στο γήπεδο μας, είχαμε το προβάδισμα και στα 3 σετ και το χάσαμε με αποτέλεσμα να ηττηθούμε δίκαια με 3-0 σετ.
Απόψε, τα σετ ήταν 15-25, 25-27 ( με συγκλονιστική διακύμανση που απο το 17-14 πήγε στο 20-23, μετά στο 24-23,έγινε 25-25 και τελείωσε με 25-27), 25-14 και 14-25. Συνολική διάρκεια του αγώνα 86 λεπτά.
Αριστη η διαιτησία των Μιχαήλογλου, Παπαστάμου. Χωρίς εγωισμούς και με μεγάλη προσοχή σε όλες τις φάσεις ενός όμορφου αγώνα στον οποίο μετείχαν συνολικά 12 αθλήτριες που έχουν αγωνισθεί στην Α2   και την Α1 Εθνική κατηγορία.
Μην υποτιμάτε το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ που αξίζει όμως να είναι πολύ καλύτερο και να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, με σεβασμό στις επενδύσεις που γίνονται σε αυτό απο ανθρώπους που τρέχουν για τις ομάδες τους και αναδεικνύουν τη δυναμική της διοργάνωσης.
Τώρα είναι ώρα χαράς αλλά και αυτοκριτικής. Γιατί ο Πορφύρας ΜΠΟΡΟΥΣΕ πολλά περισσότερα.
ΤΡΑΧΩΝΕΣ  ( προπονητής Περόπουλος) Αθανασοπούλου, Καρτσαφλέκη, Σαραντοπούλου, Λυγουδιστιάνου, Ευθυμίου, Πλατανιώτη, Ξένου, Αράπη, Περοπούλου, Κούκα, Κουτροπούλου, Ζώτο.
Α.Ο.Φ ΠΟΡΦΥΡΑΣ Μπαλλή, Γρηγορίου, Τσαπούρη, Χατζηκωνσταντή, Γκούρα, Θεοχάρη, Τζούλου, Χαλβατζή, Χατζηπέτρου, Φικάι, Δελαγραμμάτικα, Α.Πρίφτη.