Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η διαβούλευση για τους Κανονισμούς

Σε τροποποίηση των Κανονισμών της θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Βόλει που προετοιμάζεται για την Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου και ζητά μέχρι τις 28 Μαρτίου απόψεις και προτάσεις απο τους ενδιαφερομένους.
Απο μία πρώτη εκτίμηση των θέσεων επί των οποίων ζητά η Ομοσπονδία να καταθέσουμε προτάσεις και να γνωστοποιήσουμε όσα εντέλει πιστεύουμε, βλέπουμε ότι απουσιάζει πλήρως ως θέμα η Α2 Γυναικών.
Βεβαίως, η Ομοσπονδία μας διευκρίνισε ότι δεν είναι περιοριστική η αναφορά στα προτεινόμενα απο μέρους της ζητήματα, αλλά, πράγματι απορούμε πως είναι δυνατό να μην έγινε πρόβλεψη συζήτησης για την Α2 Γυναικών. Θεωρούμε ωστόσο ότι πρέπει να κουβεντιάσουμε και να αναφερθούμε εντέλει σε μία κατηγορία στην οποία ανεβαίνουν εφέτος απευθείας όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών Ενώσεων , εξέλιξη που πιστεύουμε ότι αδικεί τις ομάδες των μεγαλύτερων Ενώσεων οι οποίες είναι κατά τεκμήριο πιο ανταγωνιστικές, αλλά, κυρίως περνούν απο περισσότερο επίπονη δοκιμασία αφού έχουν πιο πολλά παιχνίδια.
Είναι άραγε ορθόδοξο να έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση πρωταθλήματα των 12 ομάδων με εκείνα των 5;
Δε θα έπρεπε να υπάρχει ευκαιρία πλαίυ οφφ, αν όχι απευθείας άνοδος, για τη δεύτερη ομάδα της ΕΣΠΕΔΑ, της ΕΣΠΑΑΑ και της ΕΠΕΣΘ ;

Τα θέματα που βάζει για διαβούλευση η ΕΟΠΕ είναι.
----Εξέταση πιθανότητας κατάργησης Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και αναβάθμισης των Τοπικών Πρωταθλημάτων σε Περιφερειακά.

---Δυνατότητα σε ομάδα που δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να αγωνιστεί σε υψηλή κατηγορία (Α1, Α2 Εθνική κατηγορία) να συμμετάσχει μετά από έγκαιρη δήλωση στο πρωτάθλημα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας.
---Δυνατότητα επιλογής ομάδων για την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και Γυναικών με προκαθορισμένα κριτήρια εκτός βαθμολογικής σειράς (Wild Card).
---Πρόβλεψη δυνατότητας διεξαγωγής ενός αγώνα, υπό προϋποθέσεις, σε περίπτωση απώλειας δελτίων .
----Έκδοση δελτίων από τις Ενώσεις (συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑΠ)
---Αντιμετώπιση υβριστικών συνθημάτων και ρίψης αντικειμένων από τον διαιτητή
---Πρόβλεψη για την χρήση ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα
---Ρυθμίσεις για αναβολή ή μετάθεση αγώνα και για τον ορισμό αναβληθέντων αγώνων
----Επανεξέταση των περιπτώσεων μηδενισμού σε play off και σε ηλικιακά πρωταθλήματα – περιπτώσεις αυτεπάγγελτης επιβολής μηδενισμού.
----Πρόβλεψη να θεωρείται ως υποβολή ένστασης η υπογραφή φύλλου αγώνα με επιφύλαξη σε περίπτωση άρνησης του διαιτητή να δεθεί την αναγραφή της


Κανονισμός Εγγραφών - Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών - Αθλητριών:



1. Εισαγωγή του θεσμού της Ομοσπονδίας Προέλευσης σε αθλητές ανεξαρτήτως εθνικότητας που εγγράφονται για πρώτη φορά στην Ελληνική Ομοσπονδία (Federation of Origin).
2. Επέκταση της υποχρέωσης καταβολής ποσού προκειμένου να εκδοθεί νέο δελτίο σε κάθε περίπτωση μεταγραφής χωρίς συγκατάθεση σωματείου ακόμα και κατόπιν απόφασης του ΑΣΕΑΔ.
3. Καθορισμός της αποζημίωσης ερασιτεχνικών σωματείων των οποίων οι αθλητές συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με ΤΑΑ (καρτολίνο).
4. Θεσμοθέτηση Οργάνου και Διαδικασίας διαμεσολάβησης για αντιμετώπιση διαφορών μεταξύ σωματείων ή αθλητών και σωματείων.
5. Ποσοτικός περιορισμός στις διενεργούμενες κάθε χρόνο μεταγραφές σε συνάρτηση με την ηλικία των αθλητών.
6. Ρύθμιση των περιπτώσεων εκπρόθεσμης υποβολής καταστάσεων ανανέωσης δελτίων.
7. Δυνατότητα διπλού δελτίου σε αθλητές κάτω των 21 ετών που έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο σε ΤΑΑ.