Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ενδιαφέρουσα επιστολή για τις Παγκορασίδες

Επιστολή με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο έστειλε το τμήμα βόλει του Ατταλου Καματερού, προς την ΕΣΠΕΔΑ και  την ΕΟΠΕ για το πρωτάθλημα των Παγκορασίδων.
Ο Πορφύρας θεωρεί ορθά και εύλογα όσα υποστηρίζει ο Ατταλος και ταυτίζεται στην κατεύθυνση της αποδοχής της πρότασης του.
''Kαλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους
Με δεδομένη πλέον την απόφαση της Ομοσπονδίας για κατάργηση του πανελλήνιου χαρακτήρα των πρωταθλημάτων παμπαίδων - παγκορασίδων, θα θέλαμε να προτείνουμε την τροποποίηση του αγωνιστικού προγράμματος των εν λόγω πρωταθλημάτων, σε τοπικό επίπεδο πλέον.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ήδη γνωρίζετε, ο β' γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί με συνεχόμενους διπλούς αγώνες τα σαββατοκύριακα, λόγω της επιθυμίας της ΕΟΠΕ για ανάδειξη πρωταθλητή έως την 3η Μαΐου(!?). Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει πλέον αναγκαιότητα για τήρηση αυτής της προθεσμίας, αυτόματα καθίσταται προβληματική και η συνέχιση του πρωταθλήματος με τα προαναφερόμενα δεδομένα, αφενός μεν διότι επιβαρύνει υπέρμετρα -και άσκοπα- τα παιδιά με διπλούς αγώνες, αφετέρου δε, διότι τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν (χωρίς λόγο) πολύ νωρίς, έχοντας μάλιστα συνολική διάρκεια μόλις δέκα εβδομάδων!
Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε εκ νέου -μετά τις σχολικές διακοπές- μιά β' φάση με όσες ομάδες επιθυμούν, ίσως μάλιστα σε δύο ή περισσότερους ομίλους, λαμβάνοντας υπόψη και την θέση την οποία κατέκτησαν στην α' φάση.
Κάτι ανάλογο θα μπορούσε ίσως να γίνει και για τα αγόρια -όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη για παιχνίδια- αλλά εμείς δεν συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα των παμπαίδων, οπότε καλύτερα να ακούσουμε τις προτάσεις των άμεσα εμπλεκόμενων σωματείων.
 Παρακαλούμε να μελετήσετε την πρότασή μας και να την κοινοποιήσετε στα σωματεία της Ένωσης, ώστε να υπάρξει έγκαιρα μία περαιτέρω συζήτηση, μέσα από την οποία ίσως αλλάξουμε γενικά την φιλοσοφία μας για την διοργάνωση των πρωταθλημάτων, η οποία ως γνωστόν (φωτεινή εξαίρεση οι διοργανώσεις της ΕΣΠΑΑΑ), σχεδιάζεται συνήθως με μοναδικό στόχο τις τελικές φάσεις -οι υπόλοιποι στον Καιάδα...
 Έτσι όμως, αφενός μεν δημιουργούμε διαχρονικά ομάδες δύο ταχυτήτων (ελπίζω ότι δεν είναι αυτός ο ενδόμυχος στόχος μας!), αφετέρου δε, δημιουργούμε επίσης αθλητές και αθλήτριες δύο ταχυτήτων: δηλαδή παιδιά που παίζουν υπερβολικά πολλά παιχνίδια με μεγάλη πίεση και τους ανάλογους κινδύνους, αλλά και, αντίθετα, παιδιά που δεν προλαβαίνουν καν να χαρούν το πρωτάθλημα και απογοητεύονται. Τελικός απολογισμός: ζημιά και στα δύο επίπεδα, ζημιά στην ανάπτυξη του αθλήματος, γενικά, την οποία όλοι ευαγγελιζόμαστε, θεωρητικά τουλάχιστον...
 Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας''