Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τα 101 λεπτά που δε θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ....

Τα μωρά του Πορφύρα κέρδισαν απόψε στο ''Σαλπέας''. Και μαζί τους όλη η γυναικεία ομάδα βόλει του  Πορφύρα και όλο το τμήμα ποπυ ίδρυσε ο ΚΥΡΙΟΣ Μανώλης Κελέκος πριν απο 21 χρόνια.
Οι μικρές μας απέδειξαν απόψε ότι είναι μεγάλες.
Μπράβο, για την  εξαιρετική εμφάνιση και την  υψηλού επιπέδου αγωνιστικότητα τους και συγχαρητήρια στον προπονητή που κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές, τον Γιάννη Τσουρουγιάνη, για την άριστη διαχείριση του αγώνα αλλά και στον πρώην προπονητή μας Γιάννη Μπογιατζόγλου  που ασχολήθηκε με τα παιδιά και τα εκπαίδευσε με αθλητική παιδεία.
Μπράβο και στις προπονήτριες των τμημάτων υποδομής μας Μίνα Τσαπούρη και Πόπη Χατζηκωνσταντή απο τα χέρια των οποίων πέρασαν αυτά τα παιδιά και κυρίως απο την  Μίνα αλλά μπράβο και σε όλες τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μας, την Μίνα, την Πόπη, την Δήμητρα Γρηγορίου και την Βιβή Μπαλλή ( η Τζούλου έλειψε για έκτακτη επαγγελματική υποχρέωση) καθώς αν και δεν έπαιζαν ήταν στην εξέδρα και συμπαραστάθηκαν στις νεαρές συναθλήτριες τους οι οποίες έγιναν καλύτερες χάρις και στην κοινή προπόνηση μαζί με αθλήτριες της δικής τους εμπειρίας και του δικού τους επιπέδου.
Παίξαμε απόψε με τον Φοίνικα, τον πέμπτο στην βαθμολογία της Α΄ΕΣΠΕΔΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-1 σετ υπέρ του Φοίνικα που κυνήγησε με πάθος την νίκη και με όλες τις βασικές αθλήτριες της γυναικείας ομάδας του στην πρώτη γραμμή. Καλά έκανε ο Φοίνικας και παρουσίασε ότι καλύτερο μπορούσε, καλά έκαναν οι εκπρόσωποι του και διαμαρτύρονταν συνέχεια για τη διαιτησία, σχεδόν σε κάθε φάση.
Καθένας για την ομάδα του κάνει ότι αισθάνεται καλύτερο.
Ισα--ίσα που έγινε έτσι καλύτερη η εικόνα του αγώνα και πιο αντιπροσωπευτική για το επίπεδο των μωρών του Πορφύρα που χρησιμοποίησε, για να πάρουν εμπειρίες σε ένα απόλυτα αδιάφορο απο βαθμολογικούς συσχετισμούς παιχνίδι 10 κορίτσια της Ακαδημίας μας γεννημένα το 1991(1), το 1992( 1) , το 1993 (1) ,το 1994 (2), το 1995 (3) και το 1996( 2), μαζί με την 28χρονη  λίμπερο Γκούρα και την 22χρονη κεντρική Θεοχάρη.
Τα μωρά του Πορφύρα στάθηκαν εξαιρετικά σε ένα ματς με χρόνο συμμετοχής και για τις 12 αθλήτριες μας και απόλαυσαν τη χαρά του παιχνιδιού σε ένα καταπληκτικό ματς 101 λεπτών, στο οποίο κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των θεατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν αρκετά παιδιά της Ακαδημίας μας που βλέπουν ότι ο Πορφύρας αν και πρωταγωνιστεί εδώ και 4 χρόνια και έχει πάρει 2 Κύπελλα, αν και ήταν στο παιχνίδι της ανόδου και εφέτος και ας τερμάτισε εντέλει 4ος μετά απο τις δύο τελευταίες ήττες απο Ιριδα και Φοίνικα, έχει χθες, σήμερα αλλά και αύριο όπως και μεθαύριο.
Τις συνδρομές τις παίρνουμε αλλά τις σεβόμαστε και όλοι βλέπουν ότι τα κορίτσια στον Πορφύρα όχι μόνο μαθαίνουν βόλει αλλά κυρίως διδάσκονται αθλητική κουλτούρα και τη νοοτροπία της ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και σε σταθερές επενδύσεις.
Για τη διαιτησία, επειδή αναφερθήκαμε λίγο πιο πάνω, προφανώς δεν πρόκειται να μας απασχολήσει για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Τη χαρά μας δεν την αλλάζουμε με κανένα άλλο συναίσθημα.
Απλώς, ο πρώτος διαιτητής κ.Καψάσκης επιβεβαίωσε πλήρως την παράδοση που έχει ο ίδιος, ανεξήγητηα, δημιουργήσει όπως και ο συνάδελφος του κ.Δευτερίγος.
Και οι δύο αδικούν κατάφωρα τον Πορφύρα όπου και αν τον διαιτητεύουν.
Να΄ναι καλά. Εμείς δεν παρεξηγούμε κανέναν. Ανθρώπινα είναι τα λάθη. Τι παράδοξο όμως, στην πλειοψηφία τους, πάντα να γίνονται απο συγκεκριμένους διαιτητές σε βάρος του Πορφύρα.
Δεν πειράζει. Υγεία. Εμείς δεν παρεξηγούμε κανέναν.
Στο πρώτο σετ, οι μικρές του Πορφύρα είχαν δικαιολογημένο τρακ αλλά παρουσίασαν και μία επίσης φυσιολογική έλλειψη συνοχής και μοιραία ηττήθηκαν με 25-18.
Στο δεύτερο σετ, ο Πορφύρας βρέθηκε 8 πόντους πίσω στο σκορ αλλά ανέτρεψε τη σε βάρος  του κατάσταση και κέρδισε με 26-24.
Το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αν και ο Πορφύρας ήταν μπροστά με 17-12 το έχασε με 25-23. Πόντο--πόντο πηγαίναμε στο τέταρτο σετ το οποίο εντέλει χάσαμε με 25-23, κυριολεκτικά στο νήμα.
Ολα τα κορίτσια του Πορφύρα ήταν μαχητικά, κινητικά και παρουσίασαν προφίλ πειθαρχημένης ομάδας επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που έχουμε στη δουλειά που γίνεται όπως και στην ποιότητα και στην αφοσίωση τους στην ομάδα και γενικότερα στον σύλλογο.
Αυτή ήταν μία βραδυά που απλώς φανέρωσε σε κάθε ενδιαφερόμενο και...αγωνιούντα ότι ο Πορφύρας χτίζει πάνω σε στέρεες βάσεις, με προγραμματισμό, όραμα, αγωνία, διάρκεια και ενδιαφέρον.
Η κινούμενη άμμος δεν αφορά εμάς. Ο Πορφύρας ισσοροπεί, ωστόσο, παντού.
Οταν υποστηρίζαμε ότι ο Πορφύρας μπορεί να έχει δύο διαφορετικές ομάδες, απο το ρόστερ του, μέσα στην πρώτη πεντάδα ή εξάδα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ, περιγράφαμε ακριβώς την πραγματικότητα που ζούμε και γνωρίζουμε μέσα απο τον καθημερινό αγώνα.
Τώρα, όμως, μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις για συνέπεια στις προπονήσεις ,αφοσίωση στη δουλειά των προπονητών και προπονητριών αλλά και για σεβασμό στους ίδιους τους εαυτούς μας ώστε να μην πάρουμε τίποτα λιγότερο απο ότι αξίζουμε.
Οταν αρκείσαι στα λίγα, στη ζωή, όχι μόνο στον αθλητισμό, στο τέλος σου παίρνουν και αυτά που έχεις. Δουλειά ,δουλειά, δουλειά. Και  σοβαρότητα, σοβαρότητα, σοβαρότητα.

Αριστος ο δεύτερος διαιτητής κ.Κατσούλης.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ( προπονητής Γιάννης Τσουρουγιάννης) Θεοχάρη, Γκούρα, Φικάι, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Α.Πρίφτη, Χαλβατζή, Τσιραντωνάκη, Θαλασσινού, Μουρέλου,Λιάρου, Ο.Δημητρίου.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ( προπονητής Σωκράτης Μαρμαρινός) Τσιμηλά, Παναγιωτοπούλου, Ανδρέου, Ξείνη, Δημοπούλου, Δρίβα, Πριόνα, Φωκά, Χάψα, Καραγιάννη.