Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Να μία ομάδα--παράδειγμα για μίμηση στο βόλει γυναικών

«Αν το αξίζουμε να παραμείνουμε στην Α1»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΞΙΟΥ ΣΤΟ VOLLEYNEWS

«Αν το αξίζουμε να παραμείνουμε στην Α1»
Του Αντώνη Αραβαντινού

Οι Μακεδόνες Αξιού ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1 των γυναικών. Ο ευτυχισμένος πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Ποντίκας, μίλησε στο volleynews.gr για το επίτευγμα αυτό, τη νέα αγωνιστική χρονιά, αλλά και την ως εδώ πορεία της ομάδας…
Μια ομάδα που δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια. Παλεύει μέσα από τις ακαδημίες της να «βγάλει» νέα ταλέντα, τα έχει καταφέρει πολύ καλά ως τώρα. Φέτος όμως έγινε αυτό που όλοι περίμεναν. «Τα αγαθά κόποις κτώνται», κι εδώ ταιριάζει γάντι. Οι άνθρωποι του συλλόγου ανταμείφθηκαν για τους κόπους τους και πιστεύω πως η ζω τους το όφειλε.
«Είμαι 25 χρόνια στην ομάδα. Τα κορίτσια αυτά τα έχω στην ομάδα από οκτώ χρονών. Είναι άξια συγχαρητηρίων, καθώς εκτός από αθλήτριες είναι και φοιτήτριες, σπουδάζουν όλες στο πανεπιστήμιο. Παίζουν για την φανέλα και την τιμή του συλλόγου και όχι για τα χρήματα. Αυτά δεν υπάρχουν, καθώς ο πρόεδρος τους δεν είναι κανένας επιχειρηματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη σύνθεση της ομάδας που κατάφερε να ανέβει στην Α1 και να εξαργυρώσει τους κόπους των τελευταίων χρόνων.
Βέβαια από ότι βλέπουμε δίκαια η ομάδα έφτασε σ’ αυτή την επιτυχία. Καθώς εκτός από το παρόν έχει να επιδείξει και λαμπρό παρελθόν. «Εδώ και μερικά χρόνια είχα τρεις παίκτριες στην Εθνική  κορασίδων, μάλιστα βασικές. Τη Μηλοβιανού, τη Τυφλιώρη και την Μερτέκη. Επίσης έρχεται η Δρακουλίδου, που πιστεύω θα αφήσει ιστορία στο χώρο», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Όσο αναφορά την ήττα του Άρη από τον ΕΟΣ την τελευταία αγωνιστική επισήμανε χαρακτηριστικά, «Ο ΕΟΣ έπαιξε για τον εαυτό της και όχι για εμάς. Ένα γεγονός που έγινε στο πρώτο σετ, πείσμωσε τις παίκτριες του και τα έδωσαν όλα για τη νίκη».
Σίγουρα όμως το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αν η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και ποιος είναι ο στόχος των ιθυνόντων από εδώ και πέρα. «Πατάμε γερά στα πόδια μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αυτοσκοπός μας δεν είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Αν το αξίζουμε ας γίνει. Αλλιώς ας πάμε στην κατηγορία που μας αξίζει. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να μείνουμε στα… ψηλά δύο-τρία χρόνια».
Όσο αναφορά την ύπαρξη ξένων παικτριών στο σύλλογο, η απάντηση του κυρίου Ποντίκας ήταν κάτι που έδειξε πως όλοι είναι μια οικογένεια που τηρεί τις Ελληνικές παραδόσεις και ανταμείβει όσους δουλεύουν. «Όταν ένα παιδί περνάει στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, έρχεται στην ομάδα μας για να γυμναστεί και να βελτιώσει τις ικανότητες της. Δέκα από τα δεκατέσσερα κορίτσια της ομάδας είναι από την περιοχή μας. Έχουμε ένα από την Κύπρο και  τρία από άλλα μέρη της Ελλάδας. Έφτασαν την ομάδα στην Α1, θα παραμείνουν στο ρόστερ. Θεωρώ πως τους το χρωστάω και τις ανταμείβω με την κίνηση αυτή. Θέλουν ήδη πολλές παίκτριες κατηγορίας κορασίδων που είναι σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, να έρθουν στην ομάδα μας. Λόγω της φιλοσοφίας της και του τρόπου που δουλεύουμε».
Μετά το μεγάλο αυτό επίτευγμα, ακολουθεί το οικονομικό ζήτημα που για μια ομάδα όπως οι Μακεδόνες είναι κάτι που είναι σημαντικό. Σχετικά με τα έξοδα της νέας χρονιάς μας είπε ο Νίκος Ποντίκας, «Αν η Ομοσπονδία και η ΓΓΑ μας καλύπτει τις μετακινήσεις θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλιώς θα δούμε πως θα τα καταφέρουμε».