Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μπράβο για το κουράγιο σας, συνεχίστε να προσπαθείτε


Με τιμή σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά ευρήματα της «1ης Ημερίδας Ενημέρωσης & Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία», που διεξήγαγε το ΠΕΚ/ΑμεΑ  στον Πολυχώρο «Απόλλων» στα Καμίνια του Πειραιά, εκ των οποίων προέκυψαν τα κάτωθι :
Από το σύνολο των 128 παρευρισκομένων, οι 40 ήταν Άντρες (31,3%) και οι 88 Γυναίκες (68,7%), δείκτης που επιβεβαιώνει και την διεθνή βιβλιογραφία για την θετικότερη στάση και ευαισθητοποίηση των Γυναικών απέναντι στην αναπηρία.
Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας από 11 έως 78 ετών, με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι στα 33,77 έτη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συχνότητα εμφάνισης των ηλικιών μεταξύ 10 και 45 ετών. Οι  Νέοι ηλικίας 10 έως 30 ετών, δηλαδή η ομάδα-στόχος της Ημερίδας, είχαν την μεγαλύτερη συμμετοχή.
Την μερίδα του λέοντος (38,3%) είχαν οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Καμινίων και Κερατσινίου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ημερίδας.
Σε ποσοστό 34,4% ανήλθε η συμμετοχή όσων έλαβαν πρόσκληση για να παραβρεθούν στην Ημερίδα από το Κέντρο μας, ενώ το 9,4% των συμμετεχόντων πληροφορήθηκε για την Ημερίδα από τρίτους.
Έντεκα (11) άτομα ήταν οι Ομιλητές της Ημερίδας (8,6%), ενώ το 7,8% των συμμετεχόντων πληροφορήθηκαν για την Ημερίδα από το επικοινωνιακό υλικό (αφίσες).
Σε ποσοστό που αγγίζει μόλις το 1,6% ήταν οι συμμετέχοντες που έλαβαν ενημέρωση από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η ιδιότητα, άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των συμμετεχόντων.
- Τριάντα εννέα (39) συμμετέχοντες (30,5%) ήταν Μαθητές.
- Δεκατρείς (13) συμμετέχοντες (10,2%) ήταν Γονείς Ατόμων με Αναπηρία.
- Δώδεκα (12) συμμετέχοντες (9,4%) ήταν Άτομα με Αναπηρία.
- Οκτώ (8) συμμετέχοντες (6,3%) ήταν Εκπαιδευτικοί.
- Πέντε (5) συμμετέχοντες (3,9%) ήταν Νοικοκυρές.
- Τρεις (3) συμμετέχοντες (2,3%) ήταν Διευθυντές σχολείων.
διαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συνολικό ποσοστό συμμετοχής των Επαγγελματιών Υγείας (14,9%), το οποίο αναλύεται ως εξής :
- Έντεκα (11) Κοινωνικοί Λειτουργοί (8,6%),
- Πέντε (5) Ψυχολόγοι (3,9%),
- Ενώ με ποσοστό 0,8% εμφανίζονται οι ειδικότητες : Φυσιοθεραπευτής (1), Ψυχίατρος (1) και Ειδικός Παιδαγωγός (1).



Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί
Δεπάστας Χαράλαμπος Ζιώγα Άννα-Αγγελική