Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μία ερώτηση για την Α2

Ο Πορφύρας δεν έχει έννομο συμφέρον γιατί φέτος ήταν τέταρτος στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ και έτσι και αλλιώς δεν έχει να κερδίσει τίποτα ακόμα και αν γίνουν αλλαγές ή προσθήκες στην Α2.
Ομως, αναρωτιέμαι, αν τώρα, στο μέσο της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν στην Ομοσπονδία να πιστεύουν ότι είναι σωστή η απόφαση που πήραν πριν απο σχεδόν 1 χρόνο, για απευθείας άνοδο στην Α2 γυναικών, ΟΛΩΝ των πρωταθλητριών ομάδων των τοπικών Ενώσεων.
Εχουν υπολογίσει ότι μπορούν να καλύψουν τα χρήματα για τις μετακινήσεις τόσων ομάδων απο την περιφέρεια ;
Θα αντέξουν αυτές οι ομάδες ; Θα γίνουν κανονικά όλα τα παιχνίδια ;
Μήπως φαίνεται τώρα ότι θα έπρεπε να είχαν δεύτερη ευκαιρία οι δευτεραθλητές ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΑΑΑ και ΕΠΕΣΘ ;
Στην ΕΣΠΕΔΑ , δεύτερη ήταν η Ηλιούπολη, παραδοσιακή δύναμη στο βόλει γυναικών με συμμετοχή στην Α1, εξαιρετικές αθλήτριες, όπως η Μπόκα και η Στρατή, σταθερή διοίκηση, ικανή προπονήτρια.
Δε θα μπορούσε ή δε θα άξιζε να είναι σε μπαράζ ανόδου ώστε να ανέβαιναν και 2 ή 3 ακόμα ομάδες απο τα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα ;
Ετσι, θα είχαμε συμμετοχή και απο την περιφέρεια αλλά εκείνων των ομάδων που μπορούν πράγματι να μπούν στη διαδικασία της Α2 Εθνικής κατηγορίας με καλύτερα εφόδια και όχι και εκείνων που ενδεχομένως απο τον ενθουσιασμό κάποιων ανθρώπων ωθήθηκαν, ίσως ευκαιριακά και χωρίς βάσεις, να ανέβουν σε εθνικό πρωτάθλημα δίνοντας ελάχιστα παιχνίδια στην τοπική κατηγορία όπου μετείχαν.
Ναι στην περιφέρεια. Αυτή βγάζει τα ταλέντα. Και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα.
Αλλά, με μέτρο. Για να προφυλάξουμε τις ομάδες, την Ομοσπονδία, αλλά και να μην αδικούμε άλλες ομάδες που επίσης δίνουν τον αγώνα τους, κάτω απο πολύ πιο ανταγωνιστικές συνθήκες.
Δε θα έγραφα τίποτα αν ήταν ο Πορφύρας δεύτερος αλλά τώρα που είναι μία άλλη ομάδα, παρακαλώ, προσέξτε τις παραπάνω γραμμές,  σκεφθείτε και αυτή τη φορά προνοείστε γιατί φοβάμαι ότι η συνέχεια θα δείξει ότι χρειάζεται σκέψη για αλλαγές και έχω την αίσθηση ότι και εσείς το συνειδητοποιείτε, καθώς είστε ασφαλώς πολύ καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου και μπορείτε να αναθεωρήσετε, να πάρετε σωστές αποφάσεις, να διορθώσετε σφάλματα και να δώσετε ώθηση στο βόλει γυναικών το οποίο ποτέ δε θα πεθάνει, επειδή ήταν, είναι και θα παραμείνει η πρώτη και καλύτερη επιλογή άθλησης για ένα κορίτσι.
Το οποίο ωστόσο πρέπει να κρατάμε στο γήπεδο και όχι να απογοητεύουμε.   
Σας ζάλισα σήμερα, αλλά, καταλαβαίνετε ότι βγάζω αγωνία.
Αλλωστε, είμαι σίγουρος ότι τα ίδια σκέπτεστε πλέον και εσείς.
Καλημέρα σας.


Ν.Δελαγραμμάτικας