Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ποιές θα είναι τελικώς οι ηλικίες στα αναπτυξιακά ;

Ο Πορφύρας, με πρόταση που κατέθεσε γραπτώς, τεκμηρίωσε τις θέσεις του για επιμέρους αλλαγές στις ηλικίες που αφορούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων.
Είχαμε επισημάνει ότι για το πρωτάθλημα των νεανίδων θα πρέπει να μείνουν με δικαίωμα συμμετοχής οι αθλήτριες που γεννήθηκαν το 1991 και το 1992 και ότι ασφαλώς δεν είναι δυνατό να φύγουν, μαζί, 2 χρονιές όταν είναι δεδομένο ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαλυθούν πολλές ομάδες Νεανίδων καθώς δε θα έχουν διαθέσιμα παιδιά.
Παράλληλα, δεν είναι σωστό να φύγουν μαζί 2 χρονιές ενώ μέχρι τώρα έφευγε 1 σε κάθε περίοδο, ακριβώς επειδή στις νεάνιδες υπάρχει ιδιαιτερότητα.

Επιπλέον, οι νεάνιδες, επειδή αποτελούν τον προθάλαμο της γυναικείας ομάδας, θα είναι χρήσιμο και σκόπιμο να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ως ομάδα κάτω των 21 ή κάτω των 20. Ως δεύτερη ομάδα δηλαδή.
Και εντέλει, το σκεπτικό μας είναι σαφές. Δε χρειάζεται να διώχνουμε απο το βόλει κορίτσια ,όταν βλέπουμε ότι πλέον αρχίζουν οι διαρροές νωρίτερα απο ποτέ άλλοτε, κάτω απο τον πανικό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και απο το άγχος των μαμάδων.
Τώρα, τα κορίτσια φεύγουν απο το βόλει απο την Α΄Λυκείου. Δεν περιμένουν καν την Γ΄Λυκείου.
Τα κορίτσια που τελείωσαν το σχολείο έχουν χρόνο και διάθεση και  εφόσον πέρασαν σε Πανεπιστήμια ή  Σχολές στην πόλη όπου είναι η ομάδα τους, γιατί πρέπει να τα στείλουμε σπίτι ;
Περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής Ανάπττυξης και της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για την επανεξέταση αυτού του θέματος.

Ν.Δελ.