Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Νέος προπονητής του Πορφύρα ο Κωνσταντίνος Γκούντας


Ο Κωνσταντίνος Γκούντας είναι απο σήμερα ο νέος προπονητής της ομάδας βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας.
Ο 44χρονος τεχνικός προσφέρει αδιάλλειπτα κατά την τελευταία 20ετία τις υπηρεσίες του ως προπονητής σε ομάδες βόλει γυναικών και απο το 2007 έως και την ολοκλήρωση της εφετινής σαιζόν ήταν στον πάγκο του Ηλυσιακού, στην Α2 Εθνική.
Ως αθλητής αγωνίσθηκε στον Αγιο Σώστη, στον Εσπερο, τον ΓΑΣ Κομοτηνής, τον Πήγασο, την Δραπετσώνα και την Ευρυάλη Στην αθλητική καριέρα του γεύτηκε τη χαρά 5 ανόδων με τις ομάδες  όπου αγωνίσθηκε, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε όλες τις εθνικές και τοπικές κατηγορίες του βόλεϊ.
Ως προπονητής ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Αγίου Σώστη  το 1989 όπου έμεινε ως το 1996, επιτυγχάνοντας το 1995 να οδηγήσει την ομάδα νεανίδων στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Παράλληλα εργαζόταν ως προπονητής και στο εφηβικό τμήμα του Εσπέρου, το οποίο, το 1993, οδήγησε στην 4η πανελλήνια θέση.
Από το 1994 ως το 1997 δραστηριοποίησε το γυναικείο τμήμα του Πηγάσου  καταφέρνοντας να το ανεβάσει στην Β΄ κατηγορία της Ε.Σ.Π.Α.Α Το 1996-1997 προπονεί την ανδρική ομάδα του Εσπέρου στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Ακολούθως, για 3 χρόνια, από το 1997 ως το 2000, βρίσκεται στο γυναικείο τμήμα του Α.Γ.Σ Δραπετσώνας που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α2΄ εθνικής καθώς επίσης έχει και την επίβλεψη του τμήματος των νεανίδων. Ο επόμενος σταθμός ήταν ο Αρης Νικαίας  μέχρι το 2003, όπου με το γυναικείο τμήμα μετέχει στη Β΄ εθνική.
Οι νεάνιδες του Αρη Νικαίας,  όπου προπονεί, το 2000 στέφονται πρωταθλήτριες Ελλάδος, όπως και το σχολείο του 5ου Λ. Κορυδαλλού την ίδια χρονιά με την καθοδήγηση του γίνεται το 1ο Λύκειο της Ελλάδος στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ κοριτσιών.
Το 2003-2004 συνεργάζεται με τις γυναίκες της Φιλίας Ηλιούπολης  στην Α2 και την επόμενη χρονιά 2005 με τις γυναίκες του Α.Ο Παπάγου  στη Β΄ εθνική.
 Επόμενος προπονητικός σταθμός είναι η γυναικεία ομάδα του Αστέρα Αγίου Δημητρίου  όπου το 2005-2006 κατακτά αήττητος το πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α και ανέρχεται στην Β΄ εθνική, όπου και την επόμενη χρονιά (  2007 ) ακολουθεί νέα άνοδος στην Α2.
Τελευταίος σταθμός για 4 χρόνια από το 2007μέχρι και το 2011 είναι η γυναικεία ομάδα του Ηλυσιακού  που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2  καταλαμβάνοντας από την 2η μέχρι την 4η θέση. Ταυτόχρονα έχει υπό την καθοδήγηση του και το τμήμα των νεανίδων του συλλόγου, όπου το 2009-10 καταλαμβάνει την 3η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.ΑΑ.Α και προκρίνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Δ.Π.Θ το 1990, με άριστα στην ειδικότητα του Βόλεϊ. Εργάζεται στη Δ/θμια εκπαίδευση από το 1996 ως αναπληρωτής καθηγητής στα αθλητικά σχολεία για 8 χρόνια όπου για 5 σχολικά έτη η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Αλίμου στέφεται πρωταθλήτρια στα κορίτσια για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Δ΄ Δ/νσης της Αθήνας. Παράλληλα διδάσκει σωματική αγωγή στην Αστυνομική Ακαδημία και στην Πυροσβεστική Ακαδημία, όπου το 2003 οδηγεί την ομάδα ανδρών της Πυροσβεστικής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος των παραγωγικών σχολών. Το 2004 διορίζεται ως καθηγητής Φ.Α στην Δ/θμια εκπαίδευση.
Το 2007 ολοκληρώνει την μεταπτυχιακή διατριβή του στο Ε.Α Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο « Επιμορφωτικές ανάγκες των προπονητών πετοσφαίρισης του νομού Αττικής που προπονούν ενήλικες αθλητές-τριες».
Έχει εργαστεί ως αρχηγός σε αθλητικές κατασκηνώσεις και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με αθλητική και διοικητική θεματολογία. Έχει βραβευτεί από αθλητικά σωματεία και αθλητικούς φορείς για τις επιτυχίες που έχει αποφέρει το αθλητικό και προπονητικό έργο του.
Είναι σε διαδικασία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο Τ.Ε.ΦΑ.Α Θράκης, μιλά αγγλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Στο τμήμα βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας ο Κωνσταντίνος Γκούντας θα έχει την ευθύνη της γυναικείας ομάδας αλλά και εκείνης των νεανίδων τις οποίες επίσης θα κοουτσάρει ενώ ως πρώτος προπονητής του τμήματος θα κατευθύνει και θα ελέγχει τους προπονητές και τις προπονήτριες των τμημάτων υποδομής.
Η παρουσίαση του νέου προπονητή και η γνωριμία του με τις αθλήτριες μας θα γίνει αύριο στις 8 μ.μ. στο ''Σαλπέας'' και θα ακολουθήσει το φιλικό με τον Πειραικό.
Η συνεργασία μαζί του αποφασίσθηκε μετά απο διεξοδικές επαφές και συζητήσεις και ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος.
Ο Πορφύρας θέλει την ΑΝΟΔΟ στην Α2 Εθνική.
Παράλληλα, ωστόσο, μας ενδιαφέρει να συνεχισθεί η παραγωγική διαδικασία σε όλα τα τμήματα και κυρίως δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να αλλοιώσουμε, να αλλοτριώσουμε,να εκθέσουμε ή να προσβάλλουμε τους εαυτούς μας και το όνομα του συλλόγου, για κανένα λόγο και για κανενός είδους ματαιοδοξία.
Τιμάμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Διοίκηση του Α.Ο.Φ. Πορφύρας, την ιστορία της ομάδας μας, τον χαρακτήρα που έχει, αλλά, δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, εντός αθλητικών πλαισίων, για τη δικαίωση των κόπων και των  θυσιών αυτής της μεγάλης παρέας που διαρκώς γίνεται ακόμα πιο πολυάριθμη.
Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή Γιάννη Τσουρουγιάννη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του προς το τμήμα σε αυτό το δίμηνο μεταβατικό διάστημα, μετά απο την παραίτηση του Γιάννη Μπογιατζόγλου και εκφράζουμε την ικανοποίηση για το πνεύμα συνεργασίας των αθλητριών και την πειθαρχημένη συμπεριφορά αλλά και τη συνέπεια τους.
Πιστεύουμε στο καλύτερο και ελπίζουμε ΥΓΕΙΑ για όλες και όλους.
Καλώς ήλθες Κωνσταντίνε.


ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ