Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ανιχνευτής ψεύδους....

Ο καθένας μπορεί να αισθάνεται ότι νομίζει, σύμφωνα με την αξιολόγηση του και τις προτιμήσεις του, για ότι παράγει ή αναδεικνύει η Ρωσία.
Πλέον, πάντως, οι Ρώσοι δημιούργησαν ένα τεχνολογικό προιόν που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει σε εξαγωγές οτιδήποτε άλλο ρωσικό.
Πρόκειται για τον υπερσύγχρονο ανιχνευτή ψεύδους που χρησιμοποιείται ήδη ώστε να υποβάλλονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Ρωσία σε τεστ αλήθειας, με στόχο να παταχθεί η διαφθορά.
Σε τεστ με ανίχνευση ψεύδους υπεβλήθη πρόσφατα το 70% του προσωπικού της επιτροπής που προκηρύσσει τους διαγωνισμούς για δημόσια έργα της Μόσχας.
Το 2008, το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών κοστίζει στις επιχειρήσεις 300 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως.
Πάντως, Ιταλοί --ποιοί μιλούν...---παρατηρητές εκτιμούν ότι  στη Ρωσία δεν αποκλείεται να βγεί άχρηστο και ακατάλληλο αυτό το μηχάνημα που εκφράζει κατά τα άλλα ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην τεχνολογία, σε αυτόν τον τομέα.
Γιατί ; Επειδή, όπως υποστηρίζουν, η διαφθορά είναι γενικευμένη στη Ρωσία και  κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι εξεταστές δε θα πουλούν τα τεστ ψεύδους ή ότι δε θα εκβιάζουν αυτούς που υποβάλλονται σε ανίχνευση ψεύδους....