Τρίτη 10 Μαΐου 2011

.Εθνική Κορασίδων: Ο απολογισμός και το μέλλον

Στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας μας έγιναν απο την προπονήτρια της Εθνικής Κορασίδων Καρολίνα Μπαρζούκα δηλώσεις, αναφορικά με την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στην τελική φάση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος στην Τουρκία.
''' Θέλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα τις αθλήτριες και φυσικά τους συνεργάτες μου, τις κυρίες Καλαρά, Νεντή, Σώκου, τον κύριο Χατζηηλία και τον κ. Ανδρέα Βαλσαμή που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να είναι καλά τα παιδιά από ψυχαγωγικής πλευράς. Σε αυτή τη διοργάνωση αποκομίσαμε πάρα πολλά. Σαν απόδοση μπορώ να πω πως κυμανθήκαμε σε μέτρια επίπεδα. Λίγο η μη υπάρχουσα εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις και η πολυήμερη εξαντλητική για εμάς δοκιμασία, οδήγησε την ομάδα στο να έχει σκαμπανεβάσματα. Τελικά καταφέραμε να επιτύχουμε τον αρχικό μας. Διαβάζοντας τώρα, κάποια σάιτ και πάντα με τη λογική πως θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει η νοοτροπία στον τόπο μας, θα ήθελα να παρακαλέσω να μην θεοποιούμε κάποιες καταστάσεις, αλλά ούτε και να ακούμε άσχημα πράγματα για τα κορίτσια που έκαναν την προσπάθειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που εγώ μαθαίνω στα παιδιά είναι πως πρώτα από όλα πρέπει να σέβονται την ιστορία και το παρελθόν, που σημαίνει πως σέβονται τις προηγούμενες αθλήτριες που αν μη τι άλλο παίζουν πλέον στην Α1 και είναι όλα τους αξιόλογα παιδιά.
Όσο για την επόμενη μέρα, πρέπει να συζητήσουμε οι ομοσπονδιακοί προπονητές μαζί με την ομοσπονδία για ένα πλάνο διετίας, δουλεύοντας για την εθνική κορασίδων του 2013, όπου θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση με αυτά τα παιδιά, αλλά και τα υπόλοιπα του ΄94 και του ΄95 που ήδη έδειξαν πολλά ως νεάνιδες. Αν γίνει συλλογική δουλειά από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, σε συνεργασία πάντα με τους σωματειακούς προπονητές, προς μία κατεύθυνση, τότε ίσως το καλό αποτέλεσμα που είχαμε τώρα να αποτελέσει μια αρχή για μια καλύτερη συνέχεια''.