Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Για ποιό λόγο δεν πάμε στο ΟΑΚΑ

Δεν πρόκειται να πάρει μέρος το τμήμα βόλει γυναικών του Α.Ο.Φ. Πορφύρας στο φεστιβάλ Μίνι Βόλει που οργανώνει η ΕΟΠΕ στο ΟΑΚΑ (Αγορά Καλατράβα, δίπλα ΗΣΑΠ Σταθμού Ειρήνη), σε 70 γήπεδα μίνι βόλεϊ και σε 3 κατηγορίες-επίπεδα ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ 1(11-13 ετών), ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ 2 (9-11 ετών), ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ 3(7-9 ετών).
Για ποιό λόγο ;
Πρώτα απο όλα,  για το σκεπτικό που εμείς έχουμε, τα φεστιβάλ δεν βοηθούν.
Το είδαμε και στο κλειστό όπου είχε γίνει το Παννατικό τουρνουά, όταν μας έβαλαν να παίξουμε στα μάρμαρα, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό να δεχθούμε ασφαλώς με αποτέλεσμα να αποχωρήσουμε, για την ασφάλεια των παιδιών που για εμάς είναι πάνω απο όλα.
Απο την απογοήτευση των παιδιών, απο την κακή οργάνωση εκείνου του...φεστιβάλ, χάθηκαν  απο το βόλει 20 κοριτσάκια που άκουσαν να τους λένε ότι ''κακώς έφυγαν επειδή και στο σχολείο τους δεν είναι καλύτερες οι συνθήκες''.
Τζόκερ πιάσατε  τότε , καθώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί στο μάρμαρο ή περιστατικά με ηλίαση σε παιδιά στο τσιμέντο, έξω απο το γήπεδο...
Η μαζικότητα είναι ευχάριστη. Και καλοδεχούμενη. Αλλά, πως ακριβώς θα πάνε 30 Μινι απο τον Πειραιά στο ΟΑΚΑ, πως θα γυρίσουν μαζί όταν μάλιστα αγωνίζονται σε διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα, ποιός θα έχει την ευθύνη να τα συνοδεύσει, όταν ουσιαστικά δεν υπάρχιε πια ασφαλής  και ανεμπόδιστη πρόσβαση με τον ηλεκτρικό.
Λεπτομέρειες. Σημασία έχει ότι θα μοιρασθούν μπανάνες...
Σε εμάς αρέσει αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε ως προς τις προδιαγραφές ασφάλειας, τη συντεταγμένη παρουσία, την ουσία και την αποτελεσματικότητα.
Απλώς, δεν παίρνουμε την ευθύνη της συμμετοχής.
Οχι απο εσωστρέφεια αλλά επειδή μας αρέσει πάντα η ρεαλιστική προσέγγιση που αισθανόμαστε ότι υπερέχει ακόμα και της επιθυμίας να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες ευγενών προθέσεων.
Καλή σας επιτυχία σε αυτό που αποφασίσατε να διοργανώσετε.
Αν μας δίνατε βοήθεια και τεχνογνωσία ώστε να δουλέψουμε μαζί με τα σχολεία για την ανάπτυξη των υποδομών, θα το εκτιμούσαμε ακόμα περισσότερο.

Ν.Δελαγραμμάτικας