Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επιβεβαίωση για την Α1

Σε αυτό το μπλογκ προσπθούμε να συνδυάσουμε διάφορες παραμέτρους.
Μία απο αυτές αφορά την έγκαιρη πληροφόρηση σας. Στο μέτρο του δυνατού.
Θα θυμάστε, αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται εύκολα εάν ανατρέξετε στις παλαιότερες αναρτήσεις, ότι είχαμε δώσει την πληροφορία ότι παρά την πρόταση των ομάδων της  Α1 Γυναικών, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και όχι με 8 στη σαιζόν 2012-2013.
Ετσι ακριβώς θα συμβεί.
Ο αριθμός 10 είναι ίσως ο ιδανικότερος, μεσοπρόθεσμα, για την Α1, αλλά,το 12 είναι τώρα το πιο λογικό και σωστό.
Το 14 είναι υπερβολή που δε δικαιολογείται απο τους πόρους που διατίθενται στο βόλει γυναικών και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη.
Αλλά, ποιός είχε όρεξη να ακούσει πέρσι αναλογιστικές μελέτες και για έρευνες για τη χρησιμοποίηση νέων σε ηλικία αθλητριών στην Α1 ; Το μέγα θέμα ήταν να μην πέσει καμμία ομάδα και οι αντιδράσεις στην Ομοσπονδία θύμιζαν τους εξεγερμένους προ της Βαστίλλης....
Με το ζόρι δέχθηκαν να πέφτει μία ομάδα και τελικώς απόλαυσαν όλοι μαζί τη σούπα...
Η ουσία βέβαια είναι ότι απο το πρωτάθλημα χαμηλών ταχυτήτων με μόνο μία ομάδα να πέφτει και η οποία μάλιστα ξεχώρισε μάλλον γρήγορα ( Λάρισα) , πάμε σε ένα άλλο πρωτάθλημα με 5 ομάδες να πέφτουν απο τις 14.
Κανείς δεν μπορεί να αναφερθεί στις προοπτικές των ομάδων αφού είναι αβέβαιη η εικόνα που θα παρουσιάσουν.
Τέσσερις  απο τις ομάδες της Α1, με τα σημερινά δεδομένα, δε θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα ή θα παίξουν με μικρές, όμως, ας δούμε πρώτα τι θα συμβεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιός παίζει πού και μετά θα κρίνουμε.
Εάν συμβεί αυτό, τότε, η κατάσταση θα είναι πιο απλή. Αλλά, ας περιμένουμε. Γιατί οι παράγοντες, συχνά, κάνουν...παλαβομάρες στην προσπάθεια τους να κρατήσουν ανταγωνιστικές τις ομάδες τους.
Οταν θα ανοίξει, πάντως, την πόρτα ο πρώτος, θα πάρουν ανάσα και θα διευκολυνθούν και οι υπόλοιποι...
Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει και στην Β΄Εθνική ανδρών όπου μέχρι τις 25 Ιουνίου έχουν κληθεί αθλητές σε 2 ομάδες να απαντήσουν αν δέχονται να παίξουν --εντελώς-- τζάμπα ή όχι.

Ν.Δελ.