Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κανένα ''Χρόνια Πολλά'' για τον μπαμπά;

Την Γιορτή της Μητέρας, του Παιδιού, του Αγίου Βαλεντίνου και του Αγίου Μάμμα όπως και εκατοντάδες  άλλες τις ξέρουμε και τις θυμόμαστε
Σήμερα, ωστόσο, είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα και  αξίζουν Χρόνια Πολλά στους πατεράδες όλου του κόσμου.
Θα έδινα  όλα τα βραβεία και τα τιμητικά διπλώματα που έχω κερδίσει στη δουλειά μου για να είχα πάλι κοντά μου τον πατέρα μου.
Οποιες και όποιοι απο εσάς --και ελπίζω να είναι η συντριπτική πλειοψηφία---έχουν την ευτυχία να καλούν έναν αριθμό τηλεφώνου και να απαντά απο την άλλη άκρη ο πατέρας τους, ας τον πάρουν να του ευχηθούν. Θα ευχαριστηθεί. Αυτό είναι βέβαιο.  
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Χρόνια Πολλά στους Μπαμπάδες όλου του κόσμου και πρώτα βεβαίως του Πορφύρα.
Την ίδα ημέρα γιορτάζουν βεβαίως και οι χαζομπαμπάδες γιστί για αυτούς δεν υπάρχει ξεχωριστή γιορτή....


Ν.Δελαγραμμάτικας