Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Το διαβάσαμε στο  liberovolley11.blogspot.com και χθες είχαμε την ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε.
Πράγματι, για την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ούτε καν μπαίνει ζήτημα διάλυσης των Ομοσπονδιών των σπορ στην Ελλάδα και συρρίκνωσης τους σε γραμματείες.
Αυτομάτως, η Ελλάδα βγαίνει απο τον Ολυμπιακό καταστατικό χάρτη και δεν αναγνωρίζεται ως χώρα με διεθνή αθλητική ύπαρξη.
Μιλώντας με το Γραφείο Τύπου της ΔΟΕ, για θέμα σχετικό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ακούσαμε να μας λένε με σαφήνεια'' Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει μόνο Ομοσπονδίες και αυτές αφορούν το κάθε άθλημα ξεχωριστά. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για συγγενή σπορ, όπως είναι αυτά της θάλασσας, καθώς υπάρχουν σχετικά  προηγούμενα, αλλά, αυτό δεν μπορεί να είναι γενικευμένο φαινόμενο και σίγουρα δεν αφορά ειδικά τα ομαδικά  αθλήματα Εάν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το προσωπικό των Ομοσπονδιών, αυτό είναι δικό της θέμα, αλλά, είναι απαραίτητο να υπάρχουν αυτόνομες και ανεξάρτητες Ομοσπονδίες''.
Βεβαίως, αυτό που δε λένε απο την ΔΟΕ, γιατί δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, είναι ότι σε άλλες χώρες οι Ομοσπονδίες έχουν πιο εξειδικευμένο αντικείμενο και  πιο συγκεκριμένα καθήκοντα, οπότε λειτουργούν με λιγότερα έξοδα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.


Ν.Δελ.