Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

''Πάμε πακέτο'' στο ''Σαλπέας''...

Δε ζούμε σε άλλο κόσμο. Να΄στε σίγουροι. Αλλά, επειδή δε μας αρέσει η μιζέρια και η ανακύκλωση της πραγματικής δυστυχίας, εδώ θα γράφουμε για αθλητισμό, για κοινωνικά ζητήματα αλλά και για θέματα που έχουν σχέση με τα σπορ και προκαλούν γέλιο αλλά και θλίψη.
Σήμερα, νομίζω ότι μπορούμε να το διασκεδάσουμε λιγάκι...
Τον Αντώνη Φρατζέσκο τον ξέρετε. Μαζί με την Μαρία Λιναράκη--άλλη φορά να το πιάνεις το τηλέφωνο σου την ημέρα της γιορτής σου, για τις ευχές...---αποτελούν το προπονητικό δίδυμο του Πειραικού στο βόλει.
Πορφύρας και Πειραικός προπονούνται και αγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο. Στο ''Σαλπέας'', την αγαπημένη έδρα μας,το γήπεδο όπου αναπτύχθηκε και θα γίνει ακόμα πιο μεγάλο το τμήμα βόλει γυναικών του Πορφύρα.
Συνέπεσε λοιπόν, χωρίς να το γνωρίζουμε --και δε θα το μαθαίναμε αν δε συνέβαινε κάτι συμπτωματικό..---να είμαστε μαζί κάθε ημέρα με τον Αντώνη.
Χωρίς να γνωρίζουμε ότι πριν απο απο 78-79 χρόνια πήγαιναν μαζί στο Δημοτικό Σχολείο στο Πορτ Σάιδ της Αιγύπτου, όπου γεννήθηκαν, οι πατεράδες μας, που δυστυχώς πια δεν είναι κοντά μας εδώ και κάποια χρόνια.
Και να σκεφθεί μάλιστα κανείς ότι τα πατρικά σπίτια των γονιών μας είναι το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο στο ίδιο χωριό, στο Αρβανιτοχώρι, στην Κάσο, το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο μετά απο τον Πειραιά...
Η ιστοριούλα ας μην αντιμετωπισθεί ως προσωπική, αλλά, απλώς ως ένα παιχνίδι της μοίρας....
Ε, αν αυτό δεν είναι σύμπτωση, που επιβεβαιώνει πόσο ''μικρός είναι ο κόσμος'', τότε ποιά είναι;
Ενας παραπάνω λόγος ώστε να ευχηθούμε ''καλή επιτυχία'' στον Πειραικό.
Ε, αφού έχει Κασιώτη στον πάγκο, μακάρι να κάνει 20 νίκες στο πρωτάθλημα. Και μόνο 2 ήττες....

Ν.Δελαγραμμάτικας