Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα ερωτήσεις απο γονείς

Ας υποθέσουμε ότι ένας γονιός ή κηδεμόνας ενδιαφέρεται να φέρει το κοριτσάκι του στο βόλει του Πορφύρα.
Πάμε μαζί να δούμε 10 πιθανές ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει στους υπεύθυνους του τμήματος και ποιές είναι οι απαντήσεις που θα έπαιρνε.
ΕΡΩΤΗΣΗ.     Το παιδί μου ενδιαφέρεται για το βόλει. Που προπονείστε ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.   Οι υποδομές μας γυμνάζονται στο κλειστό γυμναστήριο ''Σαλπέας'', στο τέρμα των λεωφορείων, στο ''Λιοντάρι'' του Πειραιά, δίπλα στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.Τα αγωνιστικά τμήματα χρησιμοποιούν και το γυμναστήριο στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, στου Βρυώνη, στην αρχή της οδού Αφεντούλη. Και αυτό είναι κλειστό.
ΕΡΩΤΗΣΗ.   Ποιές ημέρες ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ανάλογα με το τμήμα του παιδιού. Τα Μίνι έχουν Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή, οι Παγκορασίδες Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο,Κυριακή και οι Κορασίδες Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
ΕΡΩΤΗΣΗ Τι πρέπει να φέρω ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Την καλή σας καρδιά και την καλή διάθεση σας. Εφόσον αρέσει στο παιδί σας και θέλει να συνεχίσει στο βόλει του Πορφύρα θα χρειασθεί να φέρετε  ένα χαρτί απο γιατρό ότι το παιδί μπορεί να αθληθεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Τι θα μου κοστίσει ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Εγγραφή 20 ευρώ και συνδρομή 25 ευρώ για κάθε μήνα, εκτός αν πρόκειται για δύο αδελφάκια στο τμήμα μας ή γενικά στον Πορφύρα, οπότε η συνδρομή είναι 20 ευρώ.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Και γιατί να σας δώσω εγγραφή ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Γιατί με αυτά τα χρήματα καλύπτουμε το κόστος για τα φανελλάκια που παίρνουν τα παιδιά, για τις εμφανίσεις που φορούν όλα τα αγωνιστικά τμήματα μας και για τα οποία δε χρεώνονται, ποτέ ,τα παιδιά. Απο τα χρήματα της εγγραφής δημιουργούμε ένα αποθεματικό
που χρησιμοποιείται για το κόστος χρήσεως γηπέδων και για λειτουργικές δαπάνες.
ΕΡΩΤΗΣΗ  Ποιοί προπονούν τα παιδιά ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ο κ.Γκούντας και ο κ.Τσουρουγιάννης. Πτυχιούχοι σωματικής αγωγής. Ο κ.Γκούντας μάλιστα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και προπονητής και της γυναικείας ομάδας μας. Η συνεργασία μαζί του στις υποδομές δείχνει το ενδιαφέρον μας για τη δουλειά στην βάση.
ΕΡΩΤΗΣΗ   Ποιός είναι ο στόχος σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Προφανώς δεν παιδευόμαστε και δεν αναλαμβάνουμε τέτοιες και τόσες ευθύνες επειδή θέλουμε να κάνουμε απλώς και μόνο τους ...εισπράκτορες. Στην 15άδα της γυναικείας ομάδας μας είναι 6 κορίτσια απο το φυτώριο μας. Για ομάδα που πρωταγωνιστεί για την άνοδο στην Α2 αυτό δεν είναι απλώς και μόνο ένα σημαντικό στοιχείο αλλά ένα επίτευγμα που δείχνει την τάση και φανερώνει τη φιλοσοφία.
ΕΡΩΤΗΣΗ  Δεν προλαβαίνω να είμαι σε όλες τις προπονήσεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αν το παιδί έρχεται να γυμνασθεί όποτε πραγματικά μπορεί, δε θα έχει κενά.Αν έρχεται όποτε εμείς θέλουμε, απλώς, θα έχει χαλαρή σχέση, θα βαρεθεί και θα σταματήσει.
ΕΡΩΤΗΣΗ Πάω τη μικρή και σε άλλα σπορ. Πειράζει ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Τίποτα δεν πειράζει, όταν υπάρχει μέτρο. Καλό είναι να ενημερώνετε τους υπεύθυνους του τμήματος μας και τους προπονητές τους, ώστε να υπάρχει μία συνεννόηση, προσπαθώντας να αποφύγουμε τυχόν έντονες επιβαρύνσεις και τραυματισμούς για το παιδί.
ΕΡΩΤΗΣΗ Θέλω να τη φέρω σε εσάς,  αλλά, προτιμά να μείνει με τις φίλες της.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το βόλει το ξεκινούν πολλά κοριτσάκια επειδή παρακινήθηκαν στο σχολείο απο τις συμμαθήτριες τους. Απο ένα σημείο και έπειτα, επειδή τα χρόνια περνούν πιο γρήγορα απο ότι τα παιδιά μας φαντάζονται, καλό είναι να πηγαίνουν εκεί όπου μαθαίνουν και εκεί όπου πιστεύουν ότι όλα είναι καλά. Τις φίλες τους μπορούν να τις δούν εκτός σχολείου τόσο στην παιδική χαρά όσο και στον παιδότοπο ή στην πλατεία...Στο βόλει ας πάνε με τη λογική να αποκτήσουν αθλητική κουλτούρα και νοοτροπία, με την βεβαιότητα ότι θα βρούν μπροστά τους στα επόμενα χρόνια αυτό το, προοδευτικά, συνειδητό πέρασμα τους απο το γήπεδο και το συγκεκριμένο σπορ....
Ελπίζω να σας δώσαμε μία εικόνα.

Ν.Δελαγραμμάτικας