Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Προσέξτε την παχυσαρκία...

Η παχυσαρκία αφορά όλο και πιο πολλά Ελληνόπουλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι την ηλικία των 7 ετών, δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια .

Ο εθισμός στο Ιντερνετ και η  παχυσαρκία, απασχολούν  παιδιά και εφήβους.
Εξήντα οκτώ παιδιά προεφηβικής ηλικίας βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της απεξάρτησης από τον εθισμό στο Ιντερνετ ενώ για την παχυσαρκία σε πανελλήνια μελέτη που έγινε, ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Με αυτά τα θέματα και άλλα που αφορούν τα παιδιά, θα ασχοληθεί το 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται από τις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα.
Ειδικά σε ότι αφορά την εξάρτηση απο το Ιντερνετ, στο  πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών, όσα σχεδόν σε ολόκληρο το 2010.
Τα παιδιά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία,  ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την ζωή. Τα περιστατικά κατάθλιψης και η τάση αυτοκτονίας στους εφήβους, κυρίως, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία, όπου μόνο ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο, ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά.
Το παιδικό άσθμα είναι ένα άλλο μείζον θέμα, που θα απασχολήσει τους συνέδρους, καθώς αναφέρεται ότι ταλαιπωρεί το 15-20% των παιδιών.