Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Στον τελικό του τουρνουά ''Γ.Ζάχος'' στην Παλλήνη προκρίθηκε η ομάδα βόλει γυναικών του Πορφύρα μετά απο τη νίκη που σημείωσε πριν απο λίγο στον ημιτελικό, απέναντι στη διοργανώτρια του τουρνουά Παλλήνη, στο κλειστό της Κάντζας, με 3-2 σετ.
Ο Πορφύρας προηγήθηκε με 2-0 σετ ( 26-24 και 25-20),  αλλά, η Παλλήνη ισοφάρισε σε 2-2 ( 25-20 και 26-24) και στο τάι μπρέίκ, η νίκη πήγε στην ομάδα απο την Φρεαττύδα που επεκράτησε με 15-6 και έτσι έφθασε στην επιτυχία με 3-2 σετ και ταυτόχρονα στην πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Νίκη Αμαρουσίου την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο κλειστό της Παλλήνης, επί της Μαραθώνος, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής.
Μπράβο σε όλα τα κορίτσια και των δύο ομάδων και στους προπονητές Γκούντα και Ξεροβάσιλα για το πολύ όμορφο παιχνίδι που απολαύσαμε απόψε.
Για 2 ώρες και 13 λεπτά είδαμε ένα παιχνίδι που διαφημίζει το βόλει γυναικών, σε καταπληκτική και άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Απο αυτό το ματς, δεν υπάρχουν νικήτριες και ηττημένες.
Απλώς, γιατί σε αυτό το Σαββατόβραδο, ΟΛΕΣ όσες αγωνίσθηκαν, μας έκαναν να ξεχάσουμε τα προβλήματα, τη μιζέρια, την καταστροφολογία, έβαλαν στην άκρη τη δύσκολη καθημερινότητα και ήταν μέσα στο γήπεδο με σεβασμό στους εαυτούς τους και στις ομάδες τους, στα σήματα που υπηρετούν, στη φανέλα που φορούν.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.
Αυτός είναι ο αθλητισμός. Αυτό είναι το βόλει.
Και όσο το υπηρετούν άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν, θα διαφημίζεται και ΔΕ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, όσο και αν είναι φανερό ότι αυτό που θεωρείται προτεραιότητα στον πολιτισμένο κόσμο, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, επιχειρείται, βάναυσα, να θεωρηθεί...πολυτέλεια....Και δράση με ...μικρή σημασία. Επειδή παράγει ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και αφορά κυρίως εκείνους που ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ για τον στόχο τους.
Πορφύρας και Παλλήνη μας ευχαρίστησαν απόψε.
Και θα μας είχαν ευχαριστήσει και αν χάναμε.
Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν αντιληφθεί τι πρεσβεύει ο Πορφύρας απο το 1957.
Απο τον Πορφύρα απουσίασαν για λόγους πέραν της θελήσεως τους η Μπαλή και η Θεοχάρη, ωστόσο, πληροφορηθήκαμε ότι και η Παλλήνη είχε 2 απουσίες. 
Να΄ναι καλά η κ.Φανή Οικονομοπούλου όπως και ο κ.Μιχάλης Οικονομόπουλος που μας έκαναν την τιμή να μας διαιτητεύσουν αφιερώνοντας, χωρίς αποζημίωση, το Σαββατόβραδο τους στις ομάδες μας, με υπεύθυνη και με σεβασμό στις αθλήτριες, διαιτησία.
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας)  Δήμα, Γρηγορίου, Γκούρα, Τσαπούρη, Μουστάκη, Χαλβατζή, Μανωλάκου,  Καράκου, Χατζηπέτρου, Δελαγραμμάτικα, Κουτσιιβίτη.
ΠΑΛΛΗΝΗ  ( Ξεροβάσιλας ) Στ. Πολίτη, Σ.Πολίτη, Μητσάκου, Παπαγεωργίου, Βερνάδου, Βάρκα, Βορδολάκου, Μπάγια, Γρίσπου, Μαυράκη, Κουλουμέντα, Βαμβακίτου.