Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τη Διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα η Διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α., της Ενωσης μας.
Θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΠΕΔΑ Γυναικών.
Οπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της Ενωσης μας συνέταξε προκήρυξη με την οποία παρείχε δυνατότητα συμμετοχής 18 ομάδων στο πρωτάθλημα.
Η Ε.Ο.ΠΕ., μετά απο ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτεροπής Πρωταθλημάτων και αποδοχή της σχετικής εισήγησης απο τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, απέρριψε την προκήρυξη και την επέστρεψε στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. με την προοπτική να διαφοροποιοηθεί και να εναρμονισθεί σε όσα πρέπει ΚΑΝΟΝΙΚΑ να ισχύουν, ώστε να διεξαχθεί ένα ΕΓΚΥΡΟ πρωτάθλημα.
Ηδη, φθάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου και δεν γνωρίζουμε με πόσες ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα, πότε θα ξεκινήσουμε και πότε θα τελειώσουμ.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινούν 3 και 9 Οκτωβρίου.
Και οι δικές τους δευτεραθλήτριες θα παίξουν μετά απο πρωταθλήματα με 12 ομάδες σε 2 γύρους και πλάιυ οφφ των 4 πρώτων, με τη δική μας, της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.
Μέσα απο αυτή τη χρονοτριβή, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με στοιχεία και αριθμούς, ζημιώνεται ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ.
Ζητάμε απο τη Διοίκηση της  Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. , προς την οποία έχουμε ΣΕΒΑΣΜΟ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ την οποία έχουμε διατυπώσει και επί προσωπικού και αυτό δεν αλλάζει, παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας, να σκεφθεί το ΚΥΡΟΣ του πρωταθλήματος που και με τη δική της συμβολή απέκτησε αυτή την ισχύ και αυτή την ποιότητα.
Κύριοι, άλλη χρονοτριβή δε χωρά. Ελπίζουμε και περιμένουμε να δώσετε την τελική λύση σεβόμενοι και εσείς τα χρήματα των  παραγόντων, τις επενδύσεις μας, την αγωνία των προπονητών, τον κόπο και τον ιδρώτα των αθλητριών.
Οτι έγινε, έγινε. Ηδη, η Δραπετσώνα τοποθετήθηκε και με γενναιότητα πρότεινε να ισχύσει ότι κανονικά θα έπρεπε να συμβεί.  Να γίνει ένα πρωτάθλημα   με 12 ομάδες, ότι προβλεπόταν δηλαδή απο την περσινή προκήρυξη.
Δε θα μπούμε στη διαδικασία, για διάφορους λόγους, να κρίνουμε την ουσία της απόφασης για 18 ομάδες απο την Ενωση μας.
Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι, για το καλό του πρωταθλήματος, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, για να σταθεί η Διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. στο ύψος της και παράλληλα να φανεί ανωτέρα των περιστάσεων, για να δημιουργηθεί σε όλες και όλους η βεβαιότητα ότι η Ενωση μας ενδιαφέρεται για την ολότητα των σωματείων της και για να αποδειχθεί εντέλει ότι πέρα απο τα όσα έγιναν στην καρδιά του Αυγούστου, η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. δεν πρόκειται να πάρει αποφάσεις που θα υποθηκεύσουν έτι περαιτέρω το  δικό της πρωτάθλημα,
ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΩΝ 12 ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΠΛΑΙΥ ΟΦΦ.
Επειδή αυτό είναι το σωστό.
Κύριοι της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. έχετε την κορυφαία ευκαιρία να ακούσετε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τον έπαινο για μία απόφαση με αθλητικά κριτήρια βάζοντας ένα τέλος στις περιπέτειες μας.
Ο Πορφύρας ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ. Εχει φροντίσει ώστε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για τους αθλητικούς στόχους του και την επίτευξη τους.
Ο Πορφύρας, όμως, επιθυμεί διακαώς να εφαρμοσθούν οι κανονισμοί.
Οπως έγινε άλλωστε και τον Ιούνιο του 2010, όταν ΟΜΟΦΩΝΑ, η διοίκηση της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. απέρριψε την ένσταση μας κατά της Φιλίας Ηλιούπολης, επειδή '' ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ'', όπως μας είχε ειπωθεί.
Ποτέ δε σχολιάσαμε την απόφαση ή την Ενωση μας.
Οτι παραπάνω  έχουμε να πούμε, το λέμε ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ, κατ' ιδίαν και με ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ, ώστε να γίνεται και συζήτηση.
Κύριοι, ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ.
Το πλάνο με τις 18 ομάδες έχει αδυναμίες, πλέον συγκεντρώνει και την απόρριψη της Ομοσπονδίας.
Διορθώστε ότι συνέβη με αίσθηση ανωτερότητας, με σαφή αντίληψη των πραγματικών δεδομένων, δείξτε, παρά την όποια πικρία σας ( όχι αδικαιολόγητη για συγκεκριμένα σημεία αυτής της υπόθεσης...) ότι ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.
Διαφημίστε το πρωτάθλημα μας και μην το αποδυναμώνετε με εφευρήματα, καλών και εντίμων να δεχθώ εγώ προθέσεων, αλλά, αδόκιμης υλοποίησης.
Περιμένουμε να ορίσετε όχι μόνο ημερομηνία εκλογών αλλά και ημερομηνία για τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων.

Μέσα σε αυτή την ατελείωτη μιζέρια της καθημερινότητας μας, τουλάχιστον ΑΣ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
Με όλο τον ΣΕΒΑΣΜΟ σε καθέναν απο εσάς προσωπικά


Νίκος Δελαγραμμάτικας
Ενας εργάτης για το βόλει γυναικών του Πορφύρα