Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Να δούμε τις συμμετοχές...

Τα πρωταθλήματα δεν είναι γνωστό, τώρα, πότε θα αρχίσουν, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι έχουν, παντού, κατατεθεί οι δηλώσεις συμμετοχής απο τις ομάδες για τις Νεάνιδες και τις Κορασίδες.
Ετσι, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε, συγκεντρωτικά, πόσες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στις Νεάνιδες και πόσες στις Κορασίδες, σε όλη την Ελλάδα.
Ωστε να εκτιμήσουμε ανάλογα και τον αντίκτυπο των αλλαγών στις ηλικίες των αθλητριών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα.
Οι πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνουν ότι γράψαμε πέρσι. Οτι είναι λιγότερες οι ομάδες Νεανίδων.
Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε και με την βοήθεια του ΑΨΟΓΟΥ ΣΕ ΟΛΑ προσωπικού της ΕΣΠΕΔΑ επιβεβαιώσαμε ότι ενώ πέρσι συμμετείχαν στον πρωτάθλημα Νεανίδων της Ενωσης μας 18 ομάδες, εφέτος έπεσαν στις 14. Η μείωση είναι μεγάλη, φθάνει σε ποσοστό 22%.
Μέσα σε μόλις 1 χρόνο.
Οι πρώτες ενδείξεις--αλλά τις αναφέρουμε με επιφύλαξη γιατί δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει και δεν μπορούμε να τις υιοθετήσουμε ως ακριβείς--περιγράφουν μείωση των ομάδων Νεανίδων σε αρκετές Ενώσεις της  χώρας.
Μετρά το γεγονός ότι στις Νεάνιδες έφυγαν μαζεμένες 2 ηλικίες. Οι γεννημένες το1991 και το 1992. Δεν είναι εύκολο να καλυφθούν, αριθμητικά, κενά.
To φαινόμενο, πάντως, δεν αφορά την ΕΣΠΑΑΑ.Στις Νεάνιδες είχε οριακή αύξηση. Απο τις 21 ομάδες ανέβηκε στις 22.
Στις Κορασίδες , στην ΕΣΠΕΔΑ πήγαμε απο τις 41 ομάδες, πέρσι, στις 40 εφέτος.
Στην ΕΣΠΑΑΑ, όπου επίσης αντιμετωπισθήκαμε με άρτιο πνεύμα συνεργασίας απο το προσωπικό, οι Κορασίδες ήταν πέρσι 59 και εφέτος πέσαμε στις 54 ομάδες.
Ωστόσο, στην ΕΣΠΑΑΑ, οι Κορασίδες Β ήταν πέρσι 12 και εφέτος αυξήθηκαν σε 16.Προφανώς επειδή έρχονται παιδάκια απο τις Παγκορασίδες.
Το κλείσιμο των ηλικιών και ειδικότερα η απόφαση να φύγουν, μαζεμένες, 2 ηλικίες στις Νεάνιδες, θα πρέπει να εξετασθεί εκ νέου αλλά όταν βεβαίως υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία απο όλη την Ελλάδα γιατί με λόγια του αέρα και ''ίσως'', δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε καθώς κινδυνεύουμε να εκτεθούμε.
Η κατάσταση είναι χειρότερη, αναμφίβολα, στους Παίδες. Και στην ΕΣΠΕΔΑ είναι λιγότερες οι ομάδες αλλά και στην ΕΣΠΑΑΑ,όπου μειώθηκαν απο τις 22 στις 16.
Θα βοηθούσε, για την ορθή αξιολόγηση και μία στατιστική αποτίμηση, να μάθουμε, ενδεικτικά, αν εφέτος οι ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό αθλουμένων σε σχέση με πέρσι.
Μόλις έχουμε πλήρη στοιχεία θα επανέλθουμε όχι μόνο με περιγραφή αλλά και με πρόταση για την οποία χρειάζεται, φυσικά, τεκμηρίωση μέσα απο τους αριθμούς.
Οτι κάτι δεν πήγε καλά, πάντως, με τις ηλικίες και τα αναπτυξιακά είναι προφανές.
Μένει να δούμε την έκταση του προβλήματος.

Ν.Δελαγραμμάτικας