Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αποφάσεις του ΔΣ για διαιτησία - πρωταθλήματα



 

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΟΔΒΕ, Σταύρου Μαυρικίδη ότι οι διαιτητές δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα εφετινά πρωταθλήματα εάν δεν εξοφληθούν πρώτα για το 2010-11, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή να άρει την αναστολή των πρωταθλημάτων μόλις καταστεί αυτό δυνατό.
Οι αμοιβές των διαιτητών των κατηγοριών ανδρών-γυναικών θα καταβάλλονται από το γηπεδούχο σωματείο, εφόσον επέλθει συμφωνία με την ΟΔΒΕ για μείωσή τους. Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα καλύπτονται από την ομοσπονδία και τις Ενώσεις.
Αποφασίζεται απαγόρευση μετακίνησης διαιτητών, πλην τριών περιπτώσεων. α) αν κάποιος σύνδεσμος αναλάβει τα έξοδα δαπάνης για μέλη του, β) αν υπάρξει αίτημα σωματείου, που θα καλύπτει τα έξοδα, ορισμού διαιτητή από ουδέτερη πόλη, γ) αν κάποια πόλη δεν έχει εν ενεργεία διαιτητές.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν συναντήσεις των σωματείων της Α1 γυναικών και της Α2 ανδρών, ενώ εκπρόσωποι της ΕΟΠΕ θα παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις σωματείων στις έδρες των Ενώσεων εν όψει λήψης τελικών αποφάσεων και συζήτησης της κατά τόπου αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αναστέλλεται η πρόσληψη νέων προπονητών εθνικών ομάδων και ΠΟΠ και αποφασίζεται να μην υπάρχει καμία νέα δαπάνη και περιορισμός των εξόδων λειτουργίας στα άκρως απαραίτητα.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ, με περιορισμένο κόστος, με στόχο την «είσοδο» στα σχολεία.