Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μία πρόταση για δεύτερες ομάδες....

Επειδή βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο λιγοστεύουν τα παιχνίδια στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για τα παιδιά, μία πρόταση του Πορφύρα, η οποία δε νομίζουμε ότι πρέπει να περάσει απαρατήρητη, είναι η εξής.
Οπως σοφά συμβαίνει και στο μπάσκετ, να αποκτήσουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε πρωτάθλημα γυναικών και οι δεύτερες ομάδες  όσων συλλόγων επιθυμούν να παρουσιάσουν Νεάνιδες, ενταγμένες σε γυναικείο πρωτάθλημα.
Με αυτόν τον τρόπο θα παίζουν όλο το χρόνο τα κορίτσια που θα είναι ηλικίας απο 15 έως και 21 ετών και θα αποκτούν εμπειρίες χωρίς να έχουν δικαίωμα ανόδου απο την κατηγορία τους, τη δεύτερη τοπική για την ΕΣΠΕΔΑ.
Υπάρχει και άλλη επιλογή, σε αυτό το ζήτημα. Τα αποτελέσματα τους θα μετρούν κανονικά, ωστόσο, θα ανέβουν κατηγορία μόνο αν είναι σε άλλη κατηγορία η πρώτη ομάδα του συλλόγου τους, η γυναικεία. Εφόσον βρεθούν να είναι στην ίδια κατηγορία , οι Νεάνιδες θα παραιτούνται υπέρ της γυναικείας και θα πηγαίνουν στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία.
Στην ομάδα των Νεανίδων, που μπορεί να ονομασθεί Νέων Αθλητριών, θα αγωνίζονται τα κορίτσια που σήμερα αναγκάζονται απο τα Χριστούγεννα και έπειτα να σταματούν το παιχνίδι.
Η λύση αυτή είναι πιο συνετή και λογική σε σχέση με τη δημιουργία και συντήρηση ''δορυφόρων''.
Και εξασφαλίζει ότι τα παιδιά θα είναι σε άμεση σχέση με το μητρικό σωματείο.
Με την κατάλληλη επεξεργασία, νομίζω ότι ''περπατάει'' ως λύση για τα παιδιά.

Ν.Δελαγραμμάτικας