Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η νικήτρια σε ένα διαγωνισμό όπου όλοι κέρδισαν...

Ωραίες στιγμές χθες βράδυ μετά απο την προπόνηση της γυναικείας ομάδας μας, την τελευταία πριν απο το αποψινό παιχνίδι με τον Πειραικό, για το πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΠΕΔΑ.
Οι αθλήτριες μας και ο προπονητής τους Κ.Γκούντας είδαν τα έργα των αθλητριών μας των Προμίνι και Μίνι για τον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα το βόλει και αφού αντάλλαξαν απόψεις, με κριτήρια την αισθητική αλλά και το μήνυμα της ζωγραφιάς ( όπως πολύ σωστά είπε η Αννα Μαρία...) κατέληξαν σε εκείνο το πόνημα που εκτιμούν ότι είναι όχι το καλύτερο, αλλά, το πληρέστερο.
Και αυτό είναι της Φραγκίσκης Μοσχάκη.
Μπράβο Φραγκίσκη.
Επειδή με τις αναρτήσεις εικόνων και φωτογραφιών δεν τα...πάω καλά, μέσα στην ημέρα θα προσπαθήσω να βάλω τη φωτογραφία της ζωγραφιάς στο μπλογκ αλλά, σίγουρα, μέσα στην ημέρα θα τη δημοσιεύσει η Αρτεμις στη σελίδα του βόλει του Πορφύρα στο facebook.
Υπήρξε...κόντρα με το έργο της Εβελίνας Αποστόλου όπως και με εκείνο της Μαριλένας Πρίφτη που ακολούθησαν, εντέλει, ωστόσο, σε προτιμήσεις.
Ολων των παιδιών οι ζωγραφιές ήταν πολύ όμορφες και θα αξιοποιηθούν στο σύνολο τους καθώς θα δημιουργήσουμε αφίσα την οποία θα μοιράζουμε στα σχολεία μαζί με το ενημερωτικό υλικό του τμήματος μας, με τα ονοματεπώνυμα των παιδιών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.
Ειδικά μάλιστα το έργο της Ζήνας Πολλάτου, πράγματι, δίνει περιεχόμενο όχι μόνο για αφίσα αλλά και για καλαίσθητο πανό, γιατί με δύο λόγια δείχνει την αγάπη ενός παιδιού ( απο τα σοβαρά μάλιστα και τα όχι ιδιαίτερα εκδηλωτικά...) για το βόλει και τον Πορφύρα.
Χίλιες φορές τα παιδιά μας να ασχολούνται με το βόλει και τον αθλητισμό και να μαθαίνουν να αγαπούν μία ομάδα, παρά να ξοδεύουν αλλού την ενέργεια τους, όταν αποφασίζουν βέβαια να τη διαθέσουν....
Η Φραγκίσκη θα πάρει ως δώρο μία καινούρια μπάλλα βόλει με τις υπογραφές των αθλητριών της γυναικείας ομάδας μας.
Για να κάνει ακόμα πιο καλά σερβίς, απο αυτά που της αρέσουν....Τα πετυχαίνει άλλωστε....
Στο Διαγωνισμό είχαμε συνολικά 18 συμμετοχές. Μάλλον μικρός αριθμός για 55 κορίτσια των Μίνι και Προμίνι. Αλλά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που αναλάβαμε τέτοια πρωτοβουλία.
Σιγά--σιγά θα μπούν στο νόημα του βόλει του Πορφύρα και οι γονείς και τα παιδιά.
Εδώ δεν είμαστε ΜΟΝΟ για να παίζουμε βόλει, να κάνουμε πρωταθλητισμό, να αναπτύσσουμε την Ακαδημία μας, αλλά, κυρίως , ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
Τα παιδιά που δεν μπήκαν στη διαδικασία να ζωγραφίσουν, ίσως, δεν ένιωθαν άνετα, μπορεί να αισθάνονται ότι ''δεν τα καταφέρνουν με τις ζωγραφιές''.
Δεν πειράζει. Θα δοκιμάσουν την άλλη φορά. Εχοντας στο μυαλό τους τη σκέψη ότι ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ, ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ.


Ν.Δελαγραμμάτικας