Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Θα τον βρούμε τον δρόμο μας.....

Οτι φτιάχνουμε με κόπο δεν πρόκειται να το γκρεμίσουμε, απλώς επειδή σεβόμαστε αγωνίες, κόπους και προσπάθειες.
Η σημερινή ήττα των Κορασίδων μας, με 3-0 σετ απο την Ευρυάλη, στο ''Σαλπέας'', δε χωρά αποτέλεσμα ότι  ήταν απόλυτα δίκαιη. Συγχαρητήρια στην Ευρυάλη που έχει καλή ομάδα και της ευχόμαστε τα καλύτερα για τη συνέχεια. Πάνω απο όλα υγεία στα παιδιά της, τους γονιούς τους, τον  προπονητή της ( υποδειγματικά αθλητική η συμπεριφορά του, ακόμα και στις λεπτομέρειες ) και τη διοίκηση της.Και με το καλό να ξανάλθουν να παίξουμε για τις Νεάνιδες.
Απο τη δική μας ομάδα περιμέναμε περισσότερα. Τα ίδια τα παιδιά ξέρουν άλλωστε ότι μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα.
Το πρώτο σετ μας φέρνει 3-4 χρόνια πίσω, αλλά, πιστεύουμε ότι ήταν μία θλιβερή εξαίρεση.
Ζητούμενο για την ομάδα μας δεν είναι αν έχει ταλέντα και ποιότητα. Και ταλέντα έχει και ποιότητα.
Αυτό που χρειάζεται είναι να παίζουμε με περισσότερο πάθος αλλά και μεγαλύτερη ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση.Με εγωισμό.
Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, με ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Να το καταλάβουν και τα ίδια.
Το σημερινό πάθημα ας μας γίνει μάθημα.
Μπορούμε να διορθώσουμε την εικόνα μας, με σοβαρότητα και δουλειά. Γιατί η αγάπη παιδιών και γονιών στον Πορφύρα δεν αμφισβητείται.
Θα δουλέψουν τα παιδιά με τον προπονητή τους και θα βρούν την άκρη.
Ψυχολογικά, χρειαζόμαστε να βρούμε την αυτοπεποίθηση μας και να δείξουμε ότι έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Θα τα καταφέρουμε.
Πορφύρας είμαστε. Εμείς δεν μπήκαμε σφήνα στις πρωταγωνίστριες της κατηγορίας και τις έχουμε κάνει να χάσουν τον ύπνο τους τα τελευταία χρόνια ; Ε, εμείς θα βρούμε πάλι τον δρόμο μας και στις υποδομές, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και με ροή αθλητριών μας προς την πρώτη ομάδα.    
Τα σετ ήταν 4-25,15-25,14-25.
Διαιτήτευσαν οι  Σπανού και Νιζάμη.
Η Γεωργία Σπανού είναι καλή διαιτητής. Και είναι σημαντικό ότι έχει παίξει βόλει. Το...ιδιαίτερο είναι ότι έχει παίξει στον Πορφύρα και κάθε φορά που μας σφυρίζει, κάνει σε βάρος μας τα πιο πολλά λάθη της, ίσως ασυναίσθητα, ίσως επειδή λειτουργεί το υποσυνείδητο, ίσως τυχαία.
Δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα. Της το έχουμε πεί και το ξαναλέμε.
Οχι ότι ευθύνεται η διαιτησία που χάσαμε. ΑΞΙΑ ήταν η νίκη της Ευρυάλης.
Αλλά, στο δεύτερο σετ, όταν  ο Πορφύρας είχε πλησιάσει στο σκορ την Ευρυάλη και έμπαινε στο παιχνίδι, βγήκε απο  ανάποδα σφυρίγματα σε προφανείς παραβάσεις των φιλοξενούμενων.
Το γεγονός ότι το σετ κρίθηκε στους 10 πόντους μικρό ενδιαφέρον έχει. Η ψυχολογική όσο και ουσιαστική, με την αλλαγή θέσεων, σημασία που έχουν έστω  και λίγα, μόνο, λάθη, είναι δεδομένη για το βόλει.
Το γεγονός ότι διαμαρτυρηθήκαμε, ήπια και προσεκτικά, στο τέλος, δεν υποδηλοί  αδυναμία.  
Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Λιάρου, Θαλασσινού, Α.Πρίφτη, Ε.Πρίφτη, Τσιραντωνάκη, Παλημέρη, Τσαβαρή, Δημητρίου, Μιγκελέεβα.
Α.Γ.Ο. ΕΥΡΥΑΛΗ ( Νικολακόπουλος ) Γκόνου, Παναγιωτοπούλου, Φαρμάκη, Γιαννιώτη, Λιάνου, Ψαρράκου, Λιανού, Δημητριάδη, Πραντάλου, Αμπαζή.